İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntılar sürmeye devam ediyor. AFAD, saat 18.32'de merkez üssü Beylikdüzü olan 3,4 büyüklüğünde, saat 20.21'de merkez üssü Büyükçekmece olan 3,5 büyüklüğünde ve saat 20:33'te ise 4,3 büyüklüğünde artçı sarsıntılar olduğunu duyurdu.
İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Moriwaki, önümüzdeki 30 yıl içinde bölgede büyük bir depremin gerçekleşme ihtimalinin %60 olduğunu söyledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul’da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirme raporu yayınladı. Yapılan açıklamada "Ana şoktan sonra devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle belirli bir süre daha belli bir büyüklüğe varan depremler olması muhtemeldir"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da meydana gelen 6.2'lik deprem sonrası yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya "Saat 15.12’ye kadar kaç adet ve büyüklükte deprem meydana geldiği hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...
İstanbul Valiliği, Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde 151 kişinin yüksekten atlama nedeniyle yaralandığını açıkladı. İşte detaylar…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki depremlerin ardından adliye binalarında, ceza infaz kurumlarında ve Bakanlığa bağlı hizmet binalarında olumsuz bir duruma rastlanmadığını belirterek, "Adalet hizmetlerimizin sunumunda kesinti olmayıp ceza infaz kurumlarının güvenliği de eksiksiz şekilde sağlanmaktadır" bilgisini paylaştı.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Marmara Denizi tabanında 10 ay boyunca veri kaydeden deniz dibi sismometreleri TÜBİTAK Marmara Gemisi aracılığıyla topladı. Japon bilim insanlarının da katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmada, sismometrelerin kaydettiği veriler incelenerek Marmara Bölgesi’ndeki olası depremlerin yerleri ve büyüklüklerine dair bilgi elde edilmesi hedefleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında, "İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yerimiz var. Bunun içinde 600 bin kadar konut çok riskli görünüyor ve bir an önce değişmesi, dönüşmesi gerekiyor" dedi.
4 Aralık saat 10:42'de gerçekleşen deprem, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere birçok ilde şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin güncel açıklamalarını takip etmeye başladı. Peki Gemlik depremi devam mı ediyor? Artçılar devam mı ediyor? Dünden beri kaç deprem oldu?
Kahramanmaraş depremleri tüm gözleri olası Marmara depremine çevirdi. Prof. Dr. Naci Görür, nüfus ve kentleşme yoğunluğu sebebiyle olası Marmara depremini “Marmara’da şu an bir deprem olsa yerle bir oluruz” diye yorumladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Belediyelerin riskli yapıları boşaltma çalışmaları sürdürürken uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki fayın kırılması durumunda beklenen depremin 7,2 ile 7,6 arasında değişeceğini belirtti. Görür "Avrupa Yakası deprem yönünden Asya Yakası'na göre daha riskli." olduğunun da altını çizdi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, Japon bilim insanlarıyla 5 yıldır Marmara fayını inceliyor. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Haluk Özener, Marmara'nın deprem bölgesi olduğunu ifade ederek "Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor." dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.