Yaz aylarından en çok tüketilen ürünlerin başında mantar gelir. Doğada tam mevsiminde toplanan mantar şifa deposu olsa da bilinçsiz tüketim ya da zehirli olanının toplanıp tüketilmesi ölümcül sonuçlara kadar götürür. Erzurum’da neyse ki kara bir tablo yaşanmadı ancak mantardan zehirlenen 12 kişi yoğun bakımlık oldu. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran vatandaşların seyyar satıcıdan aldıkları mantarı yedikten sonra rahatsızlandıkları belirlendi.
Bursa’da mantar toplamak için evden ayrılan Zafer Aygün'dan 2 gün haber alınamaması üzerine kayıp ihbarında bulunuldu. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin çalışmaları sonrası ormanda yolunu kaybeden adam Aygün sağ olarak bulundu.
Muş’ta Hıyasettin Senem isimli çiftçi, mantar toplamak için çıktığı arazide irili ufaklı 20 kadar gök taşı buldu.
Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.