Ekran Haber'den Ozan Barış Erim'in haberine göre, OYAK Grup Şirketleri bünyesinde yer alan ve akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe faaliyet gösteren GüzelEnerji Akaryakıt A.Ş.’nin yeni genel müdürü Mahmut Çil oldu. Enerji sektörünün önde gelen isimlerinden olan Mahmut Çil'in, GüzelEnerji Akaryakıt A.Ş.’nin genel müdürü olması sektörde gündem oldu. Çil, daha önce BP, Petrol Ofisi, Marmara Yatırım Proje Müdürlüğü ve Türkiye İstasyonlar Yatırım Müdürlüğü gibi önemli görevlerde yer aldı.

mahmut-cil-23kasim2023-3

DÜNYANIN İLK MOTOR YAĞI MARKASINI TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞTİ

OYAK Grubu Şirketleri bünyesinde hizmet veren Güzel Enerji Akaryakıt AŞ’nin madeni yağlar markası M Oil’in, 140’tan fazla ülkede hizmet veren küresel premium madeni yağ markası Valvoline’in münhasır ülke distribütörlüğü, üretim ve knowhow değişimi haklarına sahip olduğu bir anlaşma imzalamıştı. Söz konusu anlaşma ile madeni yağ alanında 2020’de yüzde 1,1 olan pazar payını 2022 sonunda yüzde 1,9’a yükselterek büyük başarı sağlamıştı.

mahmut-cil-23kasim2023-1

MAHMUT ÇİL KİMDİR?

1 Kasım 2023'te GüzelEnerji Akaryakıt A.Ş.’nin Genel Müdürlüğüne başlayan Mahmut Çil, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Executive MBA bölümünde tamamlayan Çil, akaryakıt sektörüne 2005 yılında BP Petrolleri A.Ş.’de Saha Müdürü olarak adım attı. Daha sonra sırasıyla Marmara Yatırım Proje Müdürlüğü ve Türkiye İstasyonlar Yatırım Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Kasım 2018’de Petrol Ofisi Türkiye Yatırım Müdürlüğü görevine atanan Mahmut Çil, Ocak 2023 tarihinden bu yana Tüm Yatırım ve Satış operasyonlarından sorumluydu. 1980 doğumlu Mahmut Çil evli ve iki çocuk babasıdır.