Ekran Haber/ Ceyda BIYIKLIOĞLU

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan hâlâ haber alınamıyor. Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği olayda, güvenlik güçleri ve gönüllüler Narin’i bulmak için seferber olmuş durumda. Arama çalışmaları 3. gününe girerken, güvenlik birimleri şimdiye kadar 9 bin 300 aracı kontrol etti. Çevredeki her nokta titizlikle inceleniyor; güvenlik kameraları taranıyor ve mahalle sakinlerinden bilgi toplanıyor.

A W272366 06

İZ TAKİP KÖPEĞİ VE DRON DESTEĞİYLE ARANIYOR

Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine, bölgeye Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK), AFAD, jandarma ve Kulp Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ayrıca, jandarmanın iz sürme köpeği “Yel” de arama çalışmalarına katıldı. Küçük Narin'i bulmak için yürütülen çalışmalar, dron destekli havadan aramalar ve kanal boyunca dalgıçların katılımıyla sürüyor.

NARİN'İN KAYBOLDAN ÖNCE SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken, çocuğun kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. 21 Ağustos tarihinde saat 15.15'teki görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp eve doğru gittiği anlar yer aldı. 

Terli̇k Nari̇n

YOL KENARINDA TERLİĞİNİN TEKİ BULUNDU

Çalışmalar sırasında önemli bir gelişme daha yaşandı ve yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğu teyit etti. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürülürken, Narin’i arama çalışmaları sürüyor.

‘SAÇI VE ELBİSELERİNİ DEVLETE VERDİK’ 

Kızı Narin’in kendilerinden habersiz hiçbir yere gitmeyeceğini söyleyen Arif Güran, şunları söyledi: “İlk günden ve şu ana kadar gerek AFAD, jandarma ve emniyet yanımızda. Bu bölgeyle alakalı olmayan diğer ilçe jandarma ekipleri bile konuyla alakalı durumdalar. Allah hepsinden razı olsun. Yani şu ana kadar iz bulamıyoruz. Dün gece sadece bir terlik bulundu. Tamam aynı terlik ama insanlara kalkıp iftira atamayız. Bunu ancak devlet açığa çıkarır. Zaten evde olan saçı ve elbiselerini devlete verdik. Bir şüphe olursa devlet gerekeni yapacak. Devletin bize verdiği bu destek için Allah razı olsun. Kızım çok akıllı bir kızdı, habersiz hiçbir yere, sulama kanalına veya başka bir eve gidecek biri değildi. Sanki yer yarıldı içine girdi. Gören duyan ve kim olursa olsun Allah rızası için haber versinler. Gerek bize gerekse emniyete veya jandarmaya haber versinler. Eğer ellerindeyse ve pişman olmuşlarsa davacı ve şikayetçi değiliz. Ne biz onları gördük ne de onlar bizi. Yeter ki kızımızı bize teslim etsinler.”

98428 (1)

ÇALIŞMALARIN 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE; 9 BİN 300 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Narin’i arama çalışmaları 3. gününde de hız kesmeden devam ediyor. Su seviyesi düşürülen sulama kanalında, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca aramalar yapıldı. Genişletilen arama alanında, özellikle mısır tarlalarının bulunduğu bölgelerde yoğun bir araştırma yürütülüyor. Ayrıca, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar dahil, toplamda 9 bin 300 araç kontrol edildi. Kızlarının kaçırılmasından endişe duyan aile, kaygı dolu bekleyişini sürdürüyor.

98428

ALİ YERLİKAYA ACILI BABAYI ARADI

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Sur Kaymakamı Asım Solak ve Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu, dün aileyi ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak Narin'in babası Arif Güran ile görüştürdü. Güran, kızını arama çalışmalarında verdiği destekten ötürü Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti.

Whatsapp Image 2024 08 24 At 10.46.37

NARİN'İ KUR'AN-I KERİM HOCASI MI KAÇIRDI?

Narin'in kaybıyla ilgili ilginç iddialar da peş peşe gelmeye başladı. X'de bir kullanıcı, "ACİL İHBAR! Gizli biri olarak ihbar ediyorum Kur'an kursu hocası eski model Renault Duster araçla Narin'i başka bir meslektaşı ile kaçırttı. Çocuk bağıra bağıra binmek istemedi ağzı kapandı terliği düştü yere, araç beyaz renkle Reault Duster araç saat 15.24 köyden ayrıldı" dedi. Bu paylaşım üzerine gözler, iddiaların odağındaki hocaya kaydı. 

NARİN'İN KUZENİ EKRAN HABER'E KONUŞTU: "HOCADAN ŞÜPHELENMİYORUZ"

Köyün akrabalardan oluştuğunu söyleyen kuzen, Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'na konuştu. Kuzen Ö.Ç., " Narin annesinden izin istiyor kuran kursuna gidiyor dersi bittiğinde de amcalarına uğruyor. Daha sonra amcalarından çıkıyor o anlar kameralara yansıyor fakat sonrası yok. Hocadan şüpheleneceğimiz bir durum yok. Köyden birisinin zarar vermesi imkânsız herkes Narin'i sever Narin, akrabalarının göz bebeği" dedi.

Editör: Haber Merkezi