Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 2455 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın %0,5 altında 2457 liradan tamamladı.

SABAH SAATLERİNDEKİ FİYAT DURUMU

Altının gram fiyatı, yeni güne de azalışla başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın %0,1 altında 2455 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4080 liradan, Cumhuriyet altını ise 16.250 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda %0,1 kayıpla 2316 dolardan işlem görüyor.

FED'İN POLİTİKALARI VE PİYASA ETKİLERİ

ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecekteki adımlarına ilişkin belirsizlikler ve banka yetkililerinin temkinli açıklamaları nedeniyle varlık fiyatlarında karışık bir seyir izleniyor. Analistler, Fed yetkililerinin enflasyonun yavaşlamasına dair daha fazla kanıt görmek istediklerini belirtiyor. Bu kapsamda, perşembe günü açıklanacak büyüme ve cuma günü yayımlanacak kişisel tüketim harcamaları verilerinin Fed'in gelecek dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin ipuçları verebileceği öngörülüyor.

FED YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMALARI

Dün açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son verilerin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğünü gösterse de henüz faiz oranını düşürmenin uygun olmadığı noktada bulunduklarını ifade etti. Bu açıklama, piyasaların yönünü belirlemede önemli bir rol oynadı.

GÜNÜN VERİ TAKİBİ

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD'de yeni konut satışları verilerinin piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2300 ve 2280 dolar seviyelerinin destek, 2350 ve 2380 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu bildiriyor. Piyasa aktörleri, bu gelişmeleri yakından izleyerek altın fiyatlarının seyrine ilişkin stratejilerini belirlemeye devam edecekler.