Altının gram fiyatı, haftaya yatay başlamasının ardından 2452 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın %1,6 altında 2451 liradan tamamladı.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI

Yeni haftaya yatay seyirle başlayan gram altın, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 2452 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4080 liradan, Cumhuriyet altını ise 16.280 liradan satılıyor.

ONS ALTINDA ARTIŞ

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda %0,2 artışla 2324 dolardan işlem görüyor.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl iki kez faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin arttığını, ancak banka yetkililerinin temkinli yönlendirmelerine devam ettiğini ifade etti. Bu hafta ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu belirten analistler, haftanın son işlem gününde Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verilerinin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini söyledi.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALLERİ

Analistler, yoğun veri gündeminin hakim olacağı haftaya başlarken, para piyasalarında Fed'in Eylül ayında ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin %72, Kasım ayında ise %91 ile fiyatlandığını belirtti. Olası bir faiz indiriminin ardından bankanın Aralık ayında ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali ise %84 olarak fiyatlanıyor.

TCMB FAİZ KARARINA ODAKLANILDI

Yurt içinde bu hafta gözler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin 27 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini %50'de sabit bırakmasını bekliyor.

VERİ TAKVİMİ VE TEKNİK ANALİZ

Analistler, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2350 ve 2380 dolar seviyeleri direnç, 2320 ve 2300 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.