Sezon 2013-2014, Real Madrid'in başında yine Ancelotti var. Takım 4-2-3-1 taktiğiyle oynuyor. Sağ kanatta Gareth Bale, sol kanatta Isco bulunuyor. Çift pivotlar Xabi Alonso ve Khedira önlerinde ise Modric var. Arjantinli Di Maria'ya yer yok. Ancak sonra orta sahada sakatlıklar yaşanıyor. Oyuncu yok. Ancelotti Di Maria'ya bugün Arda Güler'e verdiği görevi veriyor. Taktik 4-3-3'e veriliyor. Sonuç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.

Günümüzdeki Real Madrid, artık orta saha oyuncularının Madrid'i değil forvetlerin Madrid'i. Birbirlerine uyum sağlamaya çalışan Mbappe ve Vinicius'la gol arayan Ancelotti için işler pek iyi gitmedi. Barça'nın 4 puan gerisine düştüler. Peş peşe sakatlıklar da cabası. Bunca yokluk içinde Arda Güler istediği dakikaları almaya başladı ve bir anda takımın kıvılcımı haline geldi.

ANCELOTTİ’NİN YENİ DI MARIA’SI

Ona Ancelotti'nin yeni Di Maria'sı diyorlar. Orta saha hattı ile forvet arasındaki bağlantıyı sağlayan bir role dönüşmüş kanat oyuncusu.

Stuttgart maçında ilk 11'de oynaması bekleniyor. Camavinga, Ceballos ve Brahim yok. Tchouameni ve Bellingham ise yeni iyileşti. San Sebastian'daki maçın Mbappe ile birlikte en iyisi olan Arda Güler, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid formasıyla ilk 'start'ını yapacak gibi görünüyor.

Carletto bir zamanlar Di Maria'ya bulduğu çözümü şimdi Arda Güler'le uyguluyor. Saldıran üç dişli mızrağın pek değişmesi beklenmiyor. Vinicius, Mbappe ve Rodrygo üçlüsü bir sakatlık olmadığı sürece genellikle birlikte oynayacak. Arda'nın ne kadar etkili olursa olsun bu bölgede forma bulma şans ıyok gibi.

Ancak orta saha için bir şans var. Sakatlıklar ve yaratıcılık sorunu yaşanan bu bölgede rakip kolayca Real Madrid'i kilitleyebiliyor. İşte o nokta Ancelotti'nin zihnine Arda Güler'in bir resmi beliriyor.

Yaratıcı bir oyuncu olan Arda, dikey pas atarken cesur ve oyun görüşü harika. Fizik sorununu da aşmış görünüyor. Valverde ve Modric arkasında Vini, Mbappe ve Rodrygo önünde, Arda ise kanca görevinde. Real Sociedad karşısında 35 pasta 34 isabet sağladı. 5 ikili mücadelenin 3'ünü kazandı, 3 top çaldı ve bir de penaltı kazandırdı.

El Mundo'ya göre sakatlıktan dönen Bellingham yedek kulübesinde olacak, Tchouameni ise Militao'nun durumuna göre ya defansta ya orta sahada görev yapacak. Ortada oynarsa kesilecek isim Modric olacak, Arda Güler değil.

Camavinga, Ceballos ve Brahim Diaz bir süre olmayacaklar. Bütün oklar Arda Güler'in aradığı fırsatın geldiğini gösteriyor.
Arda Güler tıpkı Di Maria gibi solak ve zayıf. Tıpkı Arjantinli'nin küçük kardeşi gibi.

İlk geldiğinde sakatlıklarla boğuşan, İspanyolca'yı bilmeyen ve zamanının çoğunu arkadaşlarından çok doktorlarla geçiren bir Arda Güler vardı. Artık yok. Valdebebas'ın Abi'si var. Valverde ve Brahim ise onun ana destekçileri.

Montella'nın da dediği gibi "Onu oynarken gördüğümüzde çocukluğumuza dönüyoruz, hiçbir sınırı yok ve herkesi dinleyip herkesten bir şey öğreniyor"

Kaynak: ekolhaber.com.tr