Amerikan Çalışma Bakanlığı’nın 2012’de hazırladığı raporda; bugün öğrenim gören çocukların %65'i henüz var olmayan mesleklerde çalışacağı bilgisi verildi. Bununla birlikte, YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’i doldu. Gençler ‘yapay zekâ’ya akın etti. Bu yıl yeni açılan dijitalleşme, yapay zekâ ve büyük veri gibi bölümler yüzde yüz doluluk oranı gösterdi. 

Cinli Kadinlar Yapay Zeka Ile Sevgili Olmanin Arti Yonlerini Anlatti Pek Cok Erkekten Daha 14 S U B A T2024

YENİ MESLEK 'YAPAY ZEKA'

Konuyla ilgili Ümit Sanlav Ekran Haber'e konuştu. Sanlav "Öğrenim gören çocukların %65'i henüz var olmayan mesleklerde çalışacak denilmişti. Bugün o bilgilerin aslında gerçekleştiği zamana geliyoruz. Bakın bugün gündemde olan mesleklere baktığımızda sosyal medya uzmanlığı olsun, sosyal medya fenomenliği olsun ya da yapay zeka gibi teknolojiye dayalı konular o yıllarda çok fazla gündemde değildi ve bugün özellikle yeni nesilin genç kuşağın çok daha fazla bu alanlarda görev yaptığını görüyoruz" dedi.

Yapay Zeka Tayland

"TEKNOLOJİYİ VERİMLİ KULLANMAYI BİLMEMİZ LAZIM"

Sanlav sözlerine şu şekilde  son verdi; "Özetle ifade etmek istediğim konu şu. Internet teknolojileri, dijital teknolojiler, yapay zeka ve sosyal medya buralarda tükenmek, zamanımızı tüketmek yerine ne yapıp yapıp özellikle gençlerimizi, bu anlamda üretime teşvik etmemiz lazım. Sosyal medyada ve internette tükenmektense burayı üreterek üretime acilen geçmemiz lazım. Einsteinın söylediği bir söz var; 'Korkarım Ki Bir Gün Teknoloji, İnsan İletişiminin Ve Yakınlaşmasının Önüne Geçecek ve Aptal Bir Nesil Ortaya Çıkacak' diyor. Einstein bundan korktuğunu söylüyor. Oraya gelmemek için teknolojik iletişimimizi nerelerde doğru olarak kullanacağımızı bilmemiz lazım."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu