Ekran Haber’in özel haberine göre, yangında ölen DJ’ler Mehmet Okumuş ve Gökay Tevlek’in aileleri adına avukat Orhan Erol Müezzinoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sundu. Dilekçede, Beşiktaş Belediyesi’nde 2008 yılından bu yana görev alan, İmar ve Ruhsattan sorumlu belediye başkan yardımcıları, Gayrettepe Zabıta Karakolu'ndaki amir komiser, zabıta elemanları, mıntıka mühendisleri, ruhsat ve denetim müdürleri ile soruşturma neticesinde tespit edilecek tüm ilgililer hakkında soruşturma açılması istendi.

Besitas Yangin (3)

“SİNEMA RUHSATI İÇKİLİ RESTORANA ÇEVRİLDİ”

Gayrettepe'de bulunan Masquerade adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapılması, işletme ile arasında 300 metre olan  Gayrettepe Zabıta Karakolu'ndaki görevlilerin denetim görevlerini yapmayarak göz yumması, 2008 yılında alınan sinema ruhsatının hukuka aykırı olarak alınan kararlarla gece kulübü, diskotek, içkili restorana çevrilmesi, kaçak yapıya göz yumulması, 2018 yılında verilen ruhsatta işletmenin sunduğu kira sözleşmesinde kiralananın kumarhane ve casino olarak da kullanılma ihtimali olduğu görülmesine rağmen hem ruhsat verilmesi, hem de kaçak yapıya göz yumulması nedeniyle tespit edilecek sorumluların cezalandırılmaları  talep edildi. Şüphelilerin, “Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu idaresinin güvenilirliğine ve işleyişine karşı suçlar uyarınca nüfuz ticareti yapmak” suçlarından cezalandırılmaları istendi.  

Besitas Yangin (4)

“İDDİANAMEYE İTİRAZ EDECEĞİZ”

Mağdur ailelerin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu açıklamasında, medyanın Beşiktaş Belediyesi hakkında karartma yaptığını, teftiş raporu ve iddianamenin yüzeysel ve gerçeği açığa çıkarmaktan uzak olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın iddianamesine de itirazda bulunacaklarını vurgulayarak “Müvekkil ailelerin adalete olan güvenini sarsan, bir an önce davanın açılarak konunun kapatılması saikiyle hareket edildiği sabit olan bu olay ve sorumluları ortaya çıkarılıp en ağır cezaları almaları için tüm kanun yolları sonuna kadar kullanılacaktır” dedi.

Besitas Yangin (1)

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, 7'si tutuklu 9 sanık hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis  cezası istemiyle dava açtı.

Besitas Yangin (2)

Whatsapp Image 2024 06 13 At 17.31.41 (1)

KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ ARAŞTIRILIYOR

İstanbul Valiliği ise Beşiktaş'taki bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin gece kulübünün ruhsatında imzası bulunan dönemin Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcıları, ruhsat denetim müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye müdür yardımcısı ve itfaiye zabıta amirinin de olduğu 13 şüpheli hakkında soruşturma izni vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, kamu görevlilerinin yangında ihmallerinin olup olmadığının araştırılıyor.  

Editör: Haber Merkezi