Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölü sayısının son 24 saatte 265 yükselerek 9061 olduğunu bildirdi. Bunlardan 3760'ı çocuk, 2326'sı kadın.

Gazze Şeridi üzerinde İsrail'in devam eden bombardımanları, bölgede ölüm bilançosunun ağırlaşmasına neden oluyor. Son veriler, Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısının 265 kişi daha artarak toplamda 9,061'e ulaştığını gösteriyor.

GAZZE'DEKİ TRAJEDİ YOĞUNLAŞIYOR

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in son bir gün içindeki hava saldırılarının yarattığı vahim sonuçları aktardı. El-Kudra, 24 saat içinde 265 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bu son can kayıplarıyla birlikte, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu ölen çocuk sayısı 3,760, kadın sayısı ise 2,326'ya yükseldi. Ayrıca, sözcü yaralı sayısının en az 32,000 kişi olduğunu bildirdi.

BATI ŞERİA'DA TANSİYON DÜŞMÜYOR

Öte yandan, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da yaptığı baskınlar da can almaya devam ediyor. İsrail'in farklı kentlerdeki operasyonlarında dört Filistinli daha hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kalkilya şehrinde 14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi'nin İsrail askerlerinin ateş açması sonucu öldüğü belirtildi. Aynı saldırıda iki Filistinlinin daha yaralandığı ifade edildi.

Bakanlık, El-Bire kentinde 19 yaşındaki Kusay Mezyun Karan'ın ve 24 yaşındaki Yezn Şeyha'nın, Nablus'ta ise 14 yaşındaki Hamdan Amr Hamdan'ın İsrail kurşunlarıyla can verdiğini duyurdu. Bu son olaylarla Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinli sayısının 134'e yükseldiği açıklandı. İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin eylemleri sonucu tırmanan şiddet olayları, bölgede gerginliği artırıyor.

Kaynak: AA