Gazze'ye yönelik saldırılar, Hamas'ın "Aksa Tufanı" isimli operasyonunu başlatmasının ardından 26. gününe girerken, şiddeti artmaya devam ediyor.

İsrail'in bu saldırılarda Gazze'ye yönelik bombardımanlarını sürdürdüğü, Birleşmiş Milletler (BM) bağlısı UNRWA'nın son 24 saatte 3 personelinin yaşamını yitirdiği bildirildi. UNRWA'nın açıklamasına göre, "Süren hava harekâtı sonucunda 3 personelimiz aileleriyle evlerinde yaşamını yitirdi." denildi. Bu olayla birlikte Ekim ayından bu yana ölen UNRWA personeli sayısı 67'ye ulaştı.

SAVAŞIN YANİ SIRA İLETİŞİM ENGELLERİ

Paltel adlı Filistin Telekomünikasyon Şirketi, Gazze'de iletişim ve internetin kesildiğini duyurdu. Şirketin açıklamasında, "Gazze'de uluslararası iletişimin kesilmesi nedeniyle iletişim ve internet hizmetleri tamamen durdu." denildi.

GAZZE BASININDA KAYIPLAR ARTIYOR

Gazze'de devam eden saldırılar sonucunda, 7 Ekim'den bu yana 38 basın mensubunun hayatını kaybettiği belirtildi. Filistin Gazeteciler Sendikası, 25 Filistinli gazetecinin ve 13 medya çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu saldırılar sonucunda en az 35 gazetecinin evi bombalandı ve birçok yakını öldü.

İSRAİL ASKERLERİ ARASINDA KAYIPLAR

İsrail ordusu, 9 askerin Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybettiğini doğruladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'nin iç bölgelerindeki yoğun çatışmaların 9 askerin hayatını kaybetmesine neden olduğunu ve bu durumun acı verici bir darbe olduğunu vurguladı. Gallant'ın açıklamasından kısa bir süre sonra 4 askerin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

BATI ŞERİA'DA İSRAİL BASKINLARI SÜRÜYOR

İsrail ordusu, Batı Şeria'da devam eden baskınlarda 4 Filistinliyi öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cenin bölgesinde yaptığı baskında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti.

HAMAS'TAN İSRAİL'E SALDIRI

Hamas'ın silahlı birimi olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de bir İsrail askeri aracını hedef alarak imha ettiklerini duyurdu. Tugaylar, İsrail askeri aracını "Yasin 105" roketiyle vurarak tahrip ettiklerini ve aracın alev aldığını açıkladı.

Kaynak: AA