Fransız polisi, ülkenin önde gelen üniversitelerinden Sciences Po'da Filistin'e destek eylemi yapan öğrencilere müdahale ederek kampüsü boşalttı. Yerel basında yer alan haberlere göre polis, öğrencilerden kampüsü terk etmelerini talep etti.

ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSU

Okul yönetimi, kampüste yaklaşık 70 ila 80 öğrencinin protesto amacıyla toplandığını bildirdi. Öğrencilerin bir kısmı gösterilerine son verirken, bir kısmı ise oturma eylemi yapmayı sürdürdü.

Fransa Universite Filistin Gosteri Polis Mudahale 03052024 Aa (3)

POLİS MÜDAHALESİ GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polisin oturma eylemi yapan öğrencilere zor kullanarak ve sürükleyerek dışarı çıkartması yer aldı. Kampüsü terk etmeyi reddeden öğrencileri desteklemek amacıyla çok sayıda kişi üniversitenin girişinde toplandı.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

BFMTV televizyonuna açıklamada bulunan Başbakanlık, "öğrencilerin kampüsleri işgali ile mücadelede kararlılığın tam olduğunu ve böyle kalacağını" bildirdi.

Fransa Universite Filistin Gosteri Polis Mudahale 03052024 Aa (4)

FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

ABD'nin ardından Fransa'da da birçok üniversitede Filistin'e destek eylemleri devam ediyor. Sciences Po gibi Fransa'nın önde gelen üniversitelerinde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e dayanışma göstermek için gösteriler düzenliyor.

SCİENCES PO OKULLARI

Fransa'nın büyük kentlerinde bulunan ve özel sınavla giriş yapılan Sciences Po okullarında geleceğin siyasetçileri ve ülkenin önde gelen isimleri yetiştiriliyor.

Erdogan 03052024

ERDOĞAN’IN “DEMOKRASİ HAVARİSİ” ELEŞTİRİSİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, ABD’deki üniversitelerde süren Gazze protestolarını ve öğrencilere yönelik müdahaleleri hatırlatarak, “Amerikan üniversitelerinde vicdanlı öğrenciler ve akademisyenler katliama tepki gösteriyor. Bu insanlar ‘Gazze’de katliam dursun’ dedikleri için işkenceye maruz kalıyor. Sırf Filistin’e destek verdikleri için rektörler, profesörler linç ediliyor. Ancak söz konusu Türkiye olunca başımıza demokrasi havarisi kesilenlerin hiçbirinin bu konular karşısında gıkı çıkmıyor.” şeklinde konuşmuştu.

Erdogan 03052024 1

Batı demokrasisinin sınırlarını İsrail’in menfaatlerinin belirlediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail'in çıkarına dokunan her şey bunların gözünde antidemokratiktir, antisemitiktir. Türkiye’yi düşmanlaştırarak bir yere varılamaz. Ne yaparsanız yapın, antisemitizm lekesi bize yapışmaz. Antisemitizmi reddediyoruz.” demişti.

Editör: Mevlüt Peker