Formula 1, Türkiye'ye geri dönüyor. Formula 1 Türkiye yarışlarının yapılacağı tarih araştırılırken, merak edilen soruların yanıtı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. İşte detaylar..

Mehmet Nuri Ersoy 2

Bakan Mehmet Nuri Ersoy'dan Formula 1 Türkiye Yarışları Açıklaması

Formula 1 Türkiye Grand Prix hakkına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan gelen açıklamalar, herkesi heyecanlandırdı. 2005 yılında kullanıma açılan ve efsane isimleri pistinde konuk eden İstanbul Park, Formula 1 takviminde son 3 yıldır yer almıyordu. Son olarak 2021 yılında gerçekleşen ve Mercedes Pilotu Valteri Bottas'ın birinciliği göğüslediği turnuva, 2022 ve sonraki yıllarda İstanbul Park'ı takvim dışında tutmuştu. Uzun zamandır beklenen yarışın ne zaman Türkiye'ye geleceği merak ediliyordu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müjdeyi verdi. Formula 1 Türkiye yarışları yeniden düzenlenecek!

max-verstappen-formula1-redbull-2

FORMULA 1 TÜRKİYE YARIŞLARI NE ZAMAN?

Efsane birçok isme ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın durumuna değinen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mevcut kiracının pist alanını boşaltmasıyla birlikte Formula 1 için hazırlıklara başlanacağını duyurdu. Formula 1'in 2026 takvimine yönelik hazırlıkların gerçekleşeceğini ifade eden Bakan Ersoy, kontratlama evresine geçileceğini aktardı.

Formula 1 Bahreyn Grand Prix 2

İstanbul F1 Sahası'nın Bakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Ersoy "Orada bir ihale süreci gerçekleşti nisan ayı içerisinde. İhale başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftası içerisinde yer teslimleri yapılacak. Yani mevcut kiracının, mevcut içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor" dedi.

Editör: Nurseli Fırat