YKS puan ve sıralamalarına göre üniversite tercihi yapacak öğrenciler, bölümlerini tercih ederken formasyon detayını da sorguluyor. Bazı bölümlerde, pedagojik formasyon eğitimi tamamlanarak, öğretmenlik unvanı alınabiliyor. Bu kapsamda tercih yapacak öğrenciler, "formasyon kalktı mı, devam ediyor mu?" sorularına yanıt arıyor. Peki formasyon kalktı mı? YÖK formasyon açıklaması ne oldu? İşte detaylar..

Yokka1

FORMASYON KALKTI MI?

"Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu?" sorusuna yanıt bekleyen öğrenciler, formasyon hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.

yuksek ogretim kurulu yok (2)

YÖK FORMASYON KARARI

Pedagojik formasyon eğitimine ilişkin alınan kararlar, Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda belirlendi. Yükseköğretim Genel Kurulunda alınan ve üniversitelere bildirilen kararlar şöyle:

Öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde örgün eğitimde ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek. Bunun yanı sıra üniversite bünyesinde eğitim veya eğitim bilimleri fakültesi ya da bölümü bulunmuyorsa öğrenciler pedagojik formasyon eğitimlerini aynı ilde bulunan diğer üniversitelerden alabilecek. Ayrıca bu eğitim için diğer üniversitelerden öğretim elemanı da görevlendirilebilecek.

Editör: Nurseli Fırat