Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve 85 yaşında hayata veda eden Güneri Cıvaoğlu'nun kaybı, basın camiasında büyük üzüntü yarattı. Cıvaoğlu'nun vefatının ardından Fikret Ercan, sosyal medya hesabında duygusal bir veda yazısı paylaştı. Ercan, "Ah Güneri Abim ah... Bugün gerçekten çok üzgünüm... Beni hazırlıksız yakaladın. 'Fikret, akşam ne yapıyorsun, yemek yiyelim' demeni beklerken, veda haberini aldım. Samimiyetle 'Abi' dediğim meslek büyüklerimden biriydin. Birlikte çalışma fırsatımız olmasa da senin dostun, arkadaşın olma şansını yakalamıştım" ifadelerini kullandı.

D-23

İşte Ercan'ın yazısının tamamı;

"Ah Güneri Abim ah... Bugün gerçekten çok üzgünüm... Çok hazırlıksız yakaladın. Ben "Fikret akşam ne yapıyorsun, yemek yiyelim" demeni beklerken, veda haberini aldım. Samimiyetle "Abi" dediğim meslek büyüklerimden biriydin. Birlikte çalışma şansım olmadı ama senin dostun, arkadaşın olma şansını yakalamıştım. Yurt dışı davetlerde çoğunlukla birlikte olurduk. Singapur, Moskova, Lizbon, Berlin... Daha nice yerler. Ne çok anı biriktirmiştik. "Fiko akşam bana takıl, biz kaybolalım" derdin ve kenti keşfe çıkardık... Şimdi gazeteciyim diye geçinenler bilmez ama gazeteyi ve gazeteciliği farklı yerlere taşıdın. Güneş gazetesinde yaptığın devrimden sonra,  ayın sonunu zor getiren gazeteciler daha onurlu ücretler almaya başladı. Patronlar, gazeteciyi başka takımlara kaptırılmaması gereken futbolcu gibi görmeye başladı. Bir insanın bir mesleğe katkısı ancak bu kadar olur. Duruşun ve kişiliğinle de hepimize örnek oldun. Her zaman şık ve yakışıklı. Ama ben içindeki yakışıklıyı da biliyorum. Gazetede yaptığımız en küçük yeniliği bile fark eder, hemen telefon ederdin. "Bravo Fikret ne güzel yapmışsınız. Elinize sağlık" diye bizi cömertçe överdin. 50 Yıl 3 Patron kitabım piyasaya çıkar çıkmaz hemen aradın. "Fiko Bodrum'da havuz başında iki günde bitirdim kitabını. Ne güzel akıcı yazmışsın. Siz yazıişleri mutfağında çalışanların uslüpları çok farklı oluyor. Beni eski günlere götürdün. Eline sağlık." demiştin. Bir abinin kardeşine yapacağı övgüler...
Gerçekten çok üzgünüm. Çok değer verdiğim bir büyüğümü ve abimi kaybettim. Gazetecilik mesleğine yaptığın katkılar için her zaman minnetle anılacaksın. Huzur içinde uyu sevgili abim..."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu