Fidan Öğretmen nerede çalışıyor sorusuyla başlayarak öncelikle “mini etekli Fidan Öğretmen”, “göğüs dekolteli Fidan Öğretmen” olarak tanınan Fidan Atalay isimli sosyal medya fenomeninin kim olduğunu anlamak gerekiyor.

Mini etekli Fidan Öğretmen Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı herhangi bir okulda ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir özel eğitim kurumunda görevi bulunmuyor. KPSS için kendi ofisinde özel iktisat dersleri veriyor. “Ofis”, mini etekli, derin göğüs dekolteli Fidan Öğretmen’in kendi tanımı.

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı her videoda ve her fotoğrafta kalçalarını ve göğüslerini öne çıkarma gayretini görmemek imkansız. Tüm sözde ders anlatımlarında mini etek ve göğüs dekoltesi var. Öyle ki, ders anlatmak için tahtaya geçtiği her an, bir film repliği ya da bir mankenlik ajansında çalışıyor gibi rutin kalça gösterme, kalça kıvırma hareketleri görülüyor.

Instagram hesabından “Canlarım reklam ve iş birliği için veya hediye göndermek için veya online dershane olarak iletişime geçmek için” diyerek adresini paylaşan göğüs dekolteli Fidan Öğretmen, son videosunda kalçasının tüm hatlarını ortaya koyan, göbeği ve göğsü açık fıstık yeşili bir takım elbise giyerek tahtaya çıktı. Tahtaya yazdığı şu söz ise Fidan Öğretmen’i anlatmaya yeter bir mottoydu: "Mantık sizi A'dan B'ye götürür. Fidan hoca her yere..."

@fidannatalay hesabı ve fidanatalay kullanıcı adıyla Instagram’da boy gösteren mini etekli Fidan Öğretmen, kendisini “Eğitim Danışmanı”, “Dr. Fidan Atalay” olarak takdim ediyor. Mini etekli Fidan Öğretmen’in Tiktok’ta da @atalayfidan hesabı bulunuyor.

Göğüs dekolteli Fidan Öğretmen ile ilgili sosyal medyayı ikiye bölen sorular ise “bir öğretmen bu şekilde giyinip ders verir mi?, “bir kadın öğretmenin böyle giymesi öğrencileri derse mi çeker, ders dışında başka bir yere mi?”, “bir öğretmenin böyle giyinmesi, öğrencinin dikkatini dağıtır mı yoksa dikkatini tamamen derse mi verir?” gibi sorulardan oluşuyor.

Fidan Öğretmen’in “mini etekli öğretmen”, “göğüs dekolteli öğretmen”, “kalça”, “göğüs” gibi sorgulama kalıplarıyla aranması, mükemmel bir ders anlatımı olmamasına rağmen Instagram’da 350 bin takipçisinin bulunması da Fidan Öğretmen’in nasıl tutulduğunu özetliyor. 350.000 bin takipçinin yüzde 1’inin iktisat dersiyle alakası olmadığı üzerine bahse girmek bile mümkün.

Fidan Öğretmen’in paylaşımlarına bakıldığında da konunun iktisat olmadığı anlaşılabiliyor. Fidan Öğretmen bir paylaşımında, kalçalı video eşliğinde “böyle hocamız vardı da biz mi okumadık ?” diye soruyor. Bir diğerinde ise kalçalarını dışarı çıkararak mangal yaptığı video eşliğinde “Gel benim villaya bebek! Mangalı birlikte yelleriz!” diyor.

Mini etek ve derin göğüs dekolteli paylaşımlarıyla takipçi sayısı hızla artan Fidan Öğretmen, memnuniyetini ise şu şekilde ifade ediyor:
“Kim bu hoca? Gördünüz mü daha önce? Bir de kimler iktisat dersi almak istiyor??? Canlarım şaka bir yana iyisiyle kötüsüyle sosyal medyaya alışmaya başladım sanırım… İlk aylarda epey zor oldu benim için çünkü hayatını eğitime adamış kendi halinde mutlu mesut yaşayan bir hocaydım… Belki fark etmediniz ama ilk başlarda çok üzüldüm sonra bir baktım ki o kadar çoook sevenim var ki. Yüzlerce binlerce güzel mesaj geldi… Her yerde beni tanımadan koruyan güzel yorum yapan insanlar gördüm… Hatta yabancı ülkelerde dahil birçok sevenim oldu… Yanımda olduğunuz için destek olduğunuz için ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız… Canımsınız…”

Medyanın ise; tahtada, öğrencilerin önüne mini etekli ve göğüs dekolteleriyle çıkarak sözde ders anlatan Fidan Öğretmen’in; gelişim ve gençlik psikolojisine, pedagojiye tamamen aykını giyim kuşamı ve hareketlerini “cesurca” kılıfıyla süslemesi ise ayrı bir tartışma konusu.