Sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşım nedeniyle büyük tepki çeken Feyza Altun, gündem olan paylaşımının ardından hakkında soruşturma başlatıldı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Söz konusu paylaşım nedeniyle #feyzaaltuntutuklansın etiketi de sosyal medyada trend oldu.

Feyza Altun 4

FEYZA ALTUN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Soruşturma kapsamında Altun hakkında gözaltı kararı çıkartıldı ve polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Altun'un, "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" maddesine muhalefet ettiği iddia ediliyor.

Feyza Altun-2

FEYZA ALTUN TUTUKLANDI MI?

Feyza Altun, sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne getirildi ve burada savcı tarafından ifadesi alındı. İfadesinin ardından Altun, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Ettiği" iddiasıyla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Feyza Altun 3

FEYZA ALTUN SERBEST BIRAKILDI MI?

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Altun, hakimlikte işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Feyza Altun Gözlatı

FEYZA ALTUN SOSYAL MEDYADA NE PAYLAŞTI?

Feyza Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınladı. Bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un Farsça yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yaptı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi.

Feyza Altun-1