CHP Yenimahalle Belediye Başkanı Adayı açıklandı. Önümüzdeki 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 125 belediye başkan adayı daha belli oldu.  Peki, CHP Yenimahalle Belediye Başkanı Adayı Fethi Yaşar kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

CHP YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 2023/2024

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar oldu. 

Fethi_Yaşar_4

FETHİ YAŞAR KİMDİR?

1949 yılında Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde hayata gözlerini açan Fethi Yaşar, ilk ve ortaokul eğitimini Sandıklı'da tamamlamış; lise öğrenimini ise Ankara'da tamamlamıştır.

Eğitim hayatının ardından serbest ticaret hayatına atılan Fethi Yaşar, ailesiyle birlikte Yenimahalle ve Siteler bölgelerinde başladığı ticaret kariyerine, ülkemizin önde gelen sektörlerinden olan tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak devam etmiştir. Şu anda tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ'nin ve 4000 yatak kapasiteli Yaşar Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlenmektedir.

Fethi_Yaşar_3

Siyasete olan ilgisi çocukluk yıllarına dayanan Fethi Yaşar, babasının uzun yıllar CHP yöneticiliği yapmasının etkisiyle 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları'na üye oldu. Daha sonraki yıllarda CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrasında SHP döneminde üç dönem Kurultay Delegeliği gibi önemli görevler üstlendi.

CHP'nin yeniden açılmasının ardından üç dönem boyunca Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Yaşar, 2000 yılının sonlarına doğru İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği doğrultusunda dönemin genel başkanı ve genel sekreterine danışarak bıraktı.

Fethi_Yaşar_1

Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. Ayrıca Kurultay delegesi olarak da görev aldı. 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde Yenimahalle'den CHP adayı olarak katıldığı seçimi kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı oldu.

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP Ankara Yenimahalle İlçe Belediye Başkan adayı olan Fethi Yaşar, evli, iki erkek çocuk babası ve üç torun sahibidir.