Fergio House’ adıyla sosyal medyadan parti ve diğer etkinliklerini duyuran 19 kişilik gruba polis, geçen aralık ayında operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan grup içinde ‘Fergio Bey’ olarak adlandırılan Ferhat Günay ve ikiz kardeşi Serhat Günay çıkarıldıkları adliyede tutuklanmışlardı. Günay kardeşler, grubun yetkili konumdaki yöneticileri olarak bütün organizasyonlardan sorumlu tutuluyordu.

BÜYÜKÇEKMECE'YE GÖNDERİLDİ

Grup üyeleri hakkında yaklaşık 6 aydır devam eden savcılık soruşturması geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, grubu kuran "Fergio Bey" takma adlı Ferhat Günay ve ikiz kardeşi Serhat Günay’ın da aralarında olduğu 19 şüpheli "Müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçundan 3’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dosyanın gönderildiği İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi ise incelemesini tamamladı. Mahkeme, suç yeri dolayısıyla görevsizlik kararı vererek dosyanın Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Fergio1

KARA PARA SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Grup üyeleri hakkında bir de kara para aklama iddiasıyla ayrı bir soruşturma devam ediyor. Aralarında Ferhat Günay'ın da bulunduğu tutuklu şüpheliler, soruşturma aşamasında nöbetçi mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılmışlardı. 

Fergio2

Editör: Haber Merkezi