Fenerbahçe'nin başarılı oyuncularından Ferdi Kadıoğlu, EURO 2024 Avrupa şampiyonası ile ismini gündemde tutuyor. Recep Tayyip Erdoğan Ferdi Kadıoğlu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Peki Ferdi Kadıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Ferdi Kadıoğlu yabancı mı? İşte detaylar..

FERDİ KADIOĞLU KİMDİR?

Ferdi Erenay Kadıoğlu, Hollanda'da yetişmiş Türk futbolcudur. 7 Ekim 1999 tarihinde Hollanda Arnhem'da dünyaya gelmiştir. Babası aslen Trabzonludur. Kadıoğlu'nun Hollanda, Kanada ve Türkiye pasaportu bulunuyor. Genç milli takımlarda Hollanda'yı temsil etmiştir. A milli forma ile ilk maçına 4 Haziran 2022 tarihinde Faroe Adaları ile oynanan UEFA Uluslar C Ligi karşılaşmasında çıkmıştır. 25 yaşındaki başarılı futbolcu, Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Ferdi Kadıoğlu 3

FERDİ KADIOĞLU FUTBOL KARİYERİ

Ferdi Kadıoğlu, 14 Temmuz 2018 tarihinde Hollanda'nın NEC Nijmegen takımından 1.40M€ bonservis bedel ile Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra Fenerbahçe'nin U21 takımda formaya giyme başlamıştır. Fenerbahçe'nin U21 takımında toplam 10 maça çıkmıştır.  2019-20 sezonunda takımın başına Ersun Yanal'ın geçmesiyle birlikte kadroda yer almaya başlamıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıkladığı sezon istatistiklerine göre geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Ferdi Kadıoğlu, 37 maçta toplam 3 bin 328 dakika sahada kalarak bu kategoride ilk sırayı almıştır.

Ferdi Kadıoğlu 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FERDİ KADIOĞLU YORUMU: "ÇOK HIRSLI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Yani şimdi mesela bakıyorsun bir Ferdi Kadıoğlu’na, çok hırslı. Biz futbol oynadığımız zaman da hocamız bize derdi ki, 'oğlum topu yiyeceksiniz.' Top yenir mi? 'Yiyeceksiniz.' Yani bu ne demek? Hırsını ortaya tam manasıyla koyacaksın. Şimdi mesela Ferdi'de bu var. O boyuyla Ferdi çok hırslı. Topu aldığı zaman, söktüğü zaman geriden forvete katılması çok çok sağlam. Şimdi onunla ilgili bazı rakamlar konuşuluyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, ‘gidemez’ dedi. Ferdi’nin de istikbaliyle oynamamak lazım." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Nurseli Fırat