ABD Merkez Bankası FED’in alacağı faiz kararı küresel piyasaları derinden etkiliyor. Faiz kararı açıklaması öncesinde altın fiyatları hızlı bir yükseliş gösterirken yatırımcılar bankadan gelecek haberleri anlık olarak takip ediyor. Bu kapsamda “FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?”  ve “ABD Merkez Bankası FED faiz indirimi ne kadar olacak?” sorularının yanıtları sık sık arama motorlarında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları…

Fed G

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı açıklanmadan önce iki günlük bir PPK toplantısı gerçekleşecek. Para Politikası Kurulu milyonların merakla beklediği faiz kararı için 17 Eylül Salı günü toplanacak. Toplantı 18 Eylül Çarşamba günü sona erecek. ABD Merkez Bankası başkanı Jerome Powell da FED faiz kararını 18 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.00 sularında açıklayacak.

Fed A

ABD MERKEZ BANKASI FED FAİZ İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

ABD'de enflasyon verilerindeki düşüş herkes tarafından bilinirken, 12 aylık enflasyonun Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyede olması dikkat çekiyor. Aynı zamanda toptan eşya fiyat ölçümleri boru hattı fiyat artışlarının çoğunlukla kontrol altında olduğunu gösterdi.

Fed D

Yaşanan bu gelişmeler FED faiz indiriminin kesin odluğunu gösterirken tahminler bankanın yüzde 25 baz puan indirimi yapılacağı yönündeydi. Ancak geçtiğimiz hafta FedWatch aracına göre tüccarlar 25 ile 50 baz puanlık bir indirime neredeyse eşit bir şans verdi.

Editör: Şenay Yurtalan