FED yılın altıncı faiz kararı için toplandı. Ancak bu toplantı her zamankinden daha büyük bir merakla bekleniyor. Küresel piyasaları derinden etkileyen faiz kararının bir indirimle geleceği tahmin ediliyor. Kritik karar öncesinde altın piyasasında ufak çaplı bir düşüş gözlenirken dolar kurunun yükselmesi dikkat çekiyor. Yatırımcılar ise FED faiz kararına saatler kala “FED faiz indiriminde altın ve dolar ne olur, düşer mi yükselir mi?” sorusuna yanıt arıyor…

Fed D-1

FED FAİZ KARARI İÇİN SAATLER KALDI!

Tüm piyasaları derinden etkileyen FED faiz kararı 18 Eylül (Bugün) saat 21:00’de FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak.

Fed Dolar Altin A

FED FAİZ İNDİRİMİNDE ALTIN VE DOLAR NE OLUR, DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

FED faiz kararından önce günlerdir rekor üstüne rekor kıran altın piyasasında ufak çaplı bir geri çekilme yaşanırken, dolar kuru ise yukarı yönlü hareketine yavaş da olsa devam ediyor.

Enflasyon verilerinin beklenildiği gibi düşmesi üzerine FED’in faiz indirimine gitmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Hatta yüzde 25 baz puan olan faiz indiriminin yüzde 50 baz puan bile olabileceği yönünde tahminler bulunuyor.

Bununla birlikte FED’in faiz indirimi durumunda dolar kurunun düşmesi bekleniyor. Kısa ve orta vadede dolar kurunda yaşanacak düşüşlerin ABD ekonomisini teşvik etmek için dolar likiditesinin artmasına bağlanırken yatırımcının da değeri düşen dolardan uzaklaşmasıyla bu durumun tetiklenmesine bağlı olduğu kaydediliyor.

Dolardan kaçış ise altına olan talebi artırırken bunun da altın fiyatlarında bir yükselmeyi tetikleyeceği beklentisi bulunuyor. Ons altın dolar karşısında değer kazanırken, tarih boyu yatırımcının gözdesi ve en güvenilir yatırım olan altı deyim yerindeyse altın çağını yaşayabilir.

Editör: Şenay Yurtalan