Ekran Haber'in özel haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ömer Kahraman, Volkan Bahçekapılı ve Mert Zeydanlı “müşteki” sıfatıyla; Nur Erkasap “müşteki-şüpheli”, Seçil Erzan ise “şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

SEÇİL ERZAN'IN YÖNLENDİRMESİYLE HAREKET ETTİ

İddianameye göre Seçil Erzan, Nur Erkasap’ı Denizbank bünyesinde yatırım yapacağını söyleyerek kandırıp fona para yatırmaya ikna etti, Erkasap’tan 500 bin dolar aldı. Aralarındaki ilişki bankacı-müşteri ilişkisinden öteye geçti. Nur Erkasap Seçil Erzan’ın yönlendirmesiyle hareket ederek zaman zaman hesabına gelen paraları, bazen de bizzat giderek teslim aldığı paraları Erzan’a teslim etti.

Nur Erkasap

PARA ALIŞVERİŞİ YAZIŞMALARINDA ÇIKTI

Seçil Erzan’ın cep telefonunda yapılan incelemede de Erzan ve Erkasap arasında para alışverişine dair yazışmalar elde edildi. Nur Erkasap ifadesinde, Seçil Erzan ile birlikte birtakım kişilerden hesabına para geldiğini söyleyerek suçu dolaylı ikrar etti.

MAĞDURKEN ZAMANLA SUÇA İŞTİRAK EDENE DÖNÜŞTÜ

İddianamede, Nur Erkasap başlangıçta Seçil Erzan’a inanarak fon vaadiyle para yatırıp mağdur konumundayken zamanla Seçil ile kurduğu yakın güven ilişkisi nedeniyle dolandırıcılık eyleminden haberdar olduğu, buna rağmen ilişkisini sonlandırmayarak bilerek ve isteyerek Mert Zeydanlı, Volkan Bahçekapılı ve Ömer Kahraman’a yönelik nitelikli dolandırıcılığa iştirak ettiğinin anlaşıldığı vurgulandı.

30 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, Seçil Erzan'ın Nur Erkasap'a yönelik eyleminden dolayı 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenirken; Nur Erkasap hakkında Ömer Kahraman, Volkan Bahçekapılı ve Mert Zeydanlı'ya yönelik “Nitelikli dolandırıcılığa iştirak” suçundan toplam 9 yıldan 30 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianame, ana davanın görüldüğü İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi