Ekolhaber.com.tr'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun özel haberine göre; 26 Temmuz 2024 tarihinde büyük bir açılışla başlayan 2024 Paris Olimpiyatları sona erdi. Türkiye, olimpiyatlara 102 sporcu ile katıldı. Ayrıca birçok isim de olimpiyat yarışlarını izlemek için Fransa'ya gitti, bunlardan birisi de Gazeteci Fatih Altaylı oldu. Altaylı, olimpiyatlar hakkında “Birileri sporda meyve topladığımızı söylüyor. Meyve değil nal topladığımızın farkında değiller belli ki!” dedi. 

Şevval İlayda Tarhan Yusuf Dikeç Kimdir

OLİMPİYATLARDA NAL MI TOPLADIK?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 13 madalyayla kapatan Türkiye, 35. sırada kapatmıştı. 2024 yılında ise 64. sırada yer aldı.

  • Şevval İlayda Tarhan - Yusuf Dikeç (Atıcılık) - Gümüş Madalya
  • Buse Naz Çakıroğlu (Boks) Gümüş Madalya
  • Hatice Akbaş - (Boks) - Gümüş Madalya
  • Mete Gazoz - Ulaş Berkim Tümer - Abdullah Yıldırmış (Okçuluk) - Bronz Madalya
  • Buse Tosun Çavuşoğlu - (Güreş) - Bronz Madalya
  • Esra Yıldız Kahraman - (Boks) - Bronz Madalya
  • Taha Akgül - (Güreş) - Bronz Madalya
  • Nafia Kuş Aydın - (Tekvando) - Bronz Madalya

Böylece, Türk sporcular 5 bronz ve 3 gümüş olmak üzere 8 madalya kazandı.

Yusuf Dikec 3

YUSUF DİKEÇ DÜNYA MARKASI OLDU!

Fakat bu sene özellikle Yusuf Dikeç, ikonik duruşuyla ve başarısıyla adeta bir dünya markası oldu. Yediden yetmişe herkesi kendine hayran bırakan Dikeç, 1. olan rakibi Damir Mikeç'i bile solladı! Elon Musk'ın bile dikkatini çeken başarılı sporcu günlerce dünya gündeminde düşmedi. 

GAZETECİLERDEN OLİMPİYAT TEPKİSİ!

Altaylı gibi gazeteci Teoman Erol da olimpiyatlarda Türkiye'nin başarısı hakkında şu ifadeyi kullandı: "Olimpiyat oyunları henüz bitmedi ama su ana kadar alınan sonuçlar tam bir rezalet bizim için.. Şimdiye kadar 2 gümüş 2 bronz madalya aldık ve madalya sıralamasında 60’inci sıradayız. Savaş halindeki Ukrayna 3 altınla 15’inci, Özbekistan 3 altınla 18’inci, Iran 2 altınla 21’inci, Israil 1 altınla 30’uncu, Santa Lucia (haritada yerin bulana bira ısmarlarım) 1 altınla 42’inci, Uganda 1 altınla 42’inci, Botsvana 1 altınla 53’uncu sırada (son iki ülke Afrika’nın en fakirlerinden)… Cağ atladığımız kesin… Bir önceki Olimpiyatta 2’si altın 13 madalya ile 35’inci sıradaydık… Çağ atladık, uçuyoruz..!"

BÜLENT TUNCAY: PARİS 2024 HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Olimpiyatları Paris'te izleyen gazeteci Bülent Tuncay şu ifadeyi kullandı: "Tokyo 2020’de 2 altın, 2 gümüş, 9 bronz madalya ile gelen rekor Paris 2024’teki beklentiyi artırmıştı. Altın madalya alamadan kapadığımız 3 gümüş, 5 bronz madalyalı Paris 2024 ister istemez hayal kırıklığı yarattı. Sporculara verilen maddi destekler, yapılan tesis yatırımlarına rağmen neden ilerleme kaydedemedik; çeyrek yüzyıllık devlet geçmişi olan Özbekistan’ın (8 altın, 2 gümüş, 3 bronz) bile fersah fersah gerisine düştük. Bu sorunun cevabı aslında net: Spor kültürümüz yok. Spor yapan bir toplum değiliz, sporu hayatımızın bir parçası haline getiremiyoruz. Hal böyle olunca da “her 10 milyon kişiye 1 madalya” gibi bir gerçekle de her dört yılda bir yüzleşiyoruz. Spor Bakanı Bak'ın dün yaptığı “Devletin sunduğu imkanlardan yeterince yararlanamayan federasyonlardan hesap soracağız” açıklaması ise sorumluluktan kaçmak, ortaya bir suç varsa suçu dağıtmak anlamına da geliyordu. Her ne kadar mevcut federasyon başkanlarının büyük bölümü eski spor Bakanı döneminde göreve gelen isimler olsa da Osman Aşkın Bak daha önce de Spor bakanlığı yapmış bir isimdi, Aksaklıkları görüp önceden müdahale yapması gerekirdi. Açıkçası sayın Bak’ın Kendisini sürecin tamamen dışında bırakan açıklamasını biraz da şaşkınlıkla okudum.

Paris Olimpiyatları 2024 3

KONU SOSYAL MEDYADA DA GÜNDEM OLDU

Türkiye'nin olimpiyatlarda aldığı sonuç sosyal medyada da gündem oldu. Kullanıcılar X üzerinden tepki gösterdi ve şu paylaşımları yaptı...

Editör: Haber Merkezi