Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, piyasada haksız fiyat artışı ve stokçuluk faaliyetleri yürüten işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

TİCARET BAKANLIĞINDAN KESİN TAVIR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurulun en son toplantısı 2 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda, özellikle marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki aşırı fiyat artışları, otomotiv sektöründe gözlenen stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektörlerindeki fahiş fiyatlandırmalar ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar masaya yatırıldı.

DETAYLAR VE GEÇMİŞ CEZALAR

Kurul, bu bağlamda, piyasa düzenini ve serbest rekabeti bozan, tüketicilerin mağduriyet yaşamasına sebep olan işletmelere yönelik ciddi yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. 2023 yılı içinde benzer suçlamalarla karşı karşıya kalan işletmelere uygulanan toplam ceza miktarı 355 milyon 804 bin 957 lira olarak açıklandı.

TÜKETİCİNİN KORUNMASI ÖNCELİK

Ticaret Bakanlığı, piyasada fiyat istikrarını sağlamak ve tüketicileri korumak adına fiyatlandırma davranışlarını bozan unsurlara karşı idari tedbirlerin alınmasını sürdüreceğini belirtti. Bu kapsamda, haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere yönelik denetimlerin artırılacağı vurgulandı.

Editör: Mevlüt Peker