Tüm Türkiye’nin beklediği kış havası kendini hissettirmeye başladı. Sıcaklıklarda düşüş görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporları paylaşıldı.  Perşembe gününden itibaren birçok bölgede ise kar yağışı başlıyor. Peki İstanbul’a kar yağacak mı? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? İşte yanıtı.. 

Kr 1

KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni hava durumu değerlendirmelerine göre Bugünden itibaren yurdun içi ve batı kesimlerinde 3 gün boyunca sağanak yağış görülmeyecek. Ancak Perşembe gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklıkları düşüyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre sıcaklıklarda 5 ile 6 derece arasında azalma olacak. Yurdun büyük bölümünde de sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Kar 3

ARTIK KIŞ BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları tarafından verilen bilgilere göre Türkiye’nin beklediği kış mevsimi de artık başlıyor. Yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığı hafta içi Perşembe gününden itibaren düşüşe geçecek nokta sıcaklıklarda düşüşle beraber doğu ve İç Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı da görülecek.Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Özellikle iç kesimlerde kar yağışının 10 santime kadar olabileceğini bildirdi. Perşembe günü başlayacak olan sıcaklık düşüşü hafta boyunca devam edecek.

Editör: Yağmur Güzel