İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston'da yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili yargılamada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ISLAHEVİNİN ŞARTLARINDAN MEMNUN DEĞİL

Söz konusu kazayla ilgili, "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslahevindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletti.

Hakim Cabell, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verirken, sanığın başka bir ıslahevine gönderilip gönderilmeyeceği konusuna ise bir açıklama getirmedi.

Emertt1

DETAYLARI EKOL TV'DE ANLATTI

Ekol TV'de Meltem Acet'in sunduğu Ana Haber programına canlı yayında bağlanan gazeteci Emrullah Erdinç, ABD'de "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla cezaevinde olan Timur Cihantimur'un cezaevi koşullarını, şöyle aktardı:

"CİNAYET-UYUŞTURUCU SUÇLULARIYLA"

"Dışardan bakılınca cezaevine benzemiyor. Şartlarının aslında zor olduğunu öğrendik. 2020'li yılların başında da sıkıntılarla gündeme geldi. Federal bir ıslahevi. 2019'da bir tutuklu diş fırçasını sivriltip gardiyanları ciddi şekilde yaralamış. Yoğun bakımda kaldıktan sonra iyileşmiş.

O bölgede genelde cinayet ve uyuşturucu ile ilgili ciddi suçlardan tutuklulukları bulunan kişiler. Orası ıslahevi. Hepsi 18 yaşından küçük. Orada yaklaşık 600 tutuklu var. Bazılarının da hükümlülüğü kesinleşen bir kesim."

"TÜRKİYE'DEKİ GİBİ BİR YER DEĞİL"

"Türkiye'deki gibi bir yer değil. Amerikan filmlerinde gördüğümüz, Cihantimur'u da tecritte tuttukları bir cezaevi olduğunu söyleyebilirim. Rehebilatasyon demelerinin sebebi oradaki kişileri topluma düzgün bir birey haline getirmeye çalışmalarından kaynaklı. İnsanlara görev vererek insanları dışarıdaki hayata hazırlamak için yapıyorlar. Cihantimur'un ot toplamaktan veya bulaşık yıkamaktan rahatsızlığı yok. Oradaki kişilerden rahatsızlığı var. Timur Cihantimur bir anda el bebek gül bebek bir kişiyken etrafında cinayetten veya uyuşturucudan tutuklu kişiler var. Zorlanması da gayet normal."

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, ikilinin önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.