İstanbul Eyüpsultan'da babası Bülent Cihantimur'un aracını alarak kazaya karışan ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki T.C. annesi Eylem Tok tarafında önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçırılmıştı. Eylem Tok, çok üzgün olduğunu söylediği günlerde oğluyla birlikte neşe içinde New York sokaklarında dolaşırken görüntülenmişti.

EYLEM TOK VE OĞLU TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çıkarttığı yakalama kararının ardından Adalet Bakanlığı ABD'li yetkililerle temasa geçti.Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur ABD'de yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu gelişmeyi sosyal medya hesabından "“ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve oğlu ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci bakanlık olarak yakından takip ediyoruz” diye duyurmuştu. 

İlerleyen saatlerde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'ye iade talebi kapsamında ABD'de yakalanarak ele geçirilen şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını açıkladı.

Editör: Barış Sözal