Evlilik Kredisi Başvurusu Başladı Mı?

Faizsiz evlilik kredisi sözünü alan yeni evlenecekler, faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılamak için gün sayıyor. Geçtiğimiz seçimlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaadi olarak yeni evleneceklere faizsiz 150.000 TL evlilik kredisi vereceklerini söylemişti.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023-2

Evlilik kredisinin Aile Ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacağı duyurulmuştu. Yaralara merhem olacak o kredi faizsiz olarak verilecek.

evlilik_11

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun ile Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fon ile yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 Bin Türk Lirası tutarında kredi verilecek. Faizsiz kredi ile ihtiyaçlarını karşılayacak olan yeni evlenecekler, heyecanla kredinin verileceği tarihi bekliyor.

evlilik_8

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Açıkladı
 

Mahinur_Ozdemir_Goktas_2023_aa1

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz kredi desteği sağlanacağı duyurulmuştu. 150 bin TL faizsiz kredi desteğinde son durumu merak edenler için açıklama geldi.

evlilik-kredisi-150bin-TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarına ilişkin konuştu.

faizsiz-evlilik-kredisi-başvurusu-16-aralık-2023

Başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını belirten Göktaş; "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

faizsiz-evlilik-kredisi-şartları-başvuru

Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız.

evlilik_1

Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Nurseli Fırat