Evde bakım maaşları, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılıyor. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 zam civarında zam yapıldı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım aylıkları da arttı. Temmuz ayı zamlı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor.  Peki evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım aylığı alan hak sahipleri, "Temmuz ayı evde bakım maaşları ne kadar olacak, yeni evde bakım maaşı kaç TL?" sorusunun yanıtını arıyor. Evde bakım maaşı alan hak sahibi vatandaşlar, yeni maaşlarının ne kadar olduğunu ve zam miktarını merak ediyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 124

Evde bakım aylıklarına gelen zam, memurlara gelen zam kapsamında şekillenmektedir. Bu yıl Ocak ayında evde bakım maaşı zamlanarak, 7608,77 lira olarak belirlenmişti. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 zam civarında zam yapıldı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım aylıkları da arttı. Mevcutta 7608,77 lira olarak ödenen evde bakım maaşı, 1469,1 lira zamla birlikte 9077,1 lira oldu.

Temmuz Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım parası yattı mı? Temmuz ayı evde bakım parası ne zaman yatacak? gibi sorulara yanıt arayan vatandaşların gözü kulağı evde bakım maaşı açıklamalarında. Evde bakım parası her ay belirli tarihlerde düzenli olarak hesaplara geçiyor. Temmuz ayı evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 9 bin 77 TL yapılan ödemeler, genellikle ayın 15'i ve 31'i arasında yapılmaktadır. Zamlı evde bakım maaşı Temmuz ayı ödemelerinin, yine diğer aylarda olduğu gibi ayın 15'inden itibaren başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 3

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Evde bakım maaşı, ödemelerinin durumu SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. E-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşının yatıp yatmadığı öğrenilebilir.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat