"Evde bakım aylığı ne kadar olacak, kaç TL?" sorusunun yanıtı araştırılıyor. Ağır engelli ve birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olan kişilerin hak sahibi olabildiği evde bakım maaşlarına zam bekleniyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına gelecek zam belli olacak. Memur maaşlarına gelecek olan zam oranı, birçok kalemi de etkileyecek. Evde bakım maaşları da bu kapsamda Temmuz ayında artmış olacak. Peki Temmuz evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç TL? İşte yanıtlar..

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 1

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Evde bakım aylığı alan hak sahipleri, "Temmuz ayı evde bakım maaşları ne kadar olacak, kaç TL?" sorusunun yanıtını arıyor. Evde bakım maaşı alan hak sahibi vatandaşlar, yeni maaşlarının ne kadar olacağını ve zam oranını merak ediyor.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 117

Evde bakım aylıklarına gelen zam, memurlara gelen zam kapsamında şekillenmektedir. Bu yıl Ocak ayında evde bakım maaşı zamlanarak, 7608,77 lira olarak belirlenmişti. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine yaklaşık olarak yüzde 20 civarında zam yapılması bekleniyor. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım aylıkları da artacak. Mevcutta 7608,77 lira olarak ödenen evde bakım maaşının 9130 lira olarak belirlenmesi bekleniyor.

Editör: Nurseli Fırat