Eti’nin CEO’su Emir Turan, 11 yaşındaki oğlu Demir Turan’ın müzik dünyasına adım attığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Küçük yaşına rağmen dört şarkı çıkaran Demir’in başarısıyla gurur duyduğunu belirten Emir Turan, oğlunun Megadeth'in efsanevi kurucusu Dave Mustaine ile çekilmiş bir fotoğrafını da takipçileriyle paylaştı.

"11 YAŞINDA KENDİ PARASINI KAZANMAYA BAŞLADI"

Emir Turan1

Eti Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emir Turan...

Turan paylaşımında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Bu gördüğünüz benim büyük oğlum Demir. Kendisi daha 11 yaşında ve şu ana kadar 4 tane müzik albümü yaptı. Tamamen kendi başına, kendi emeğiyle yapıp kimseden de yardım almadan Spotify - Apple Music gibi platformlarda yayınladı. Daha 11 yaşında azıcıkta olsa kendi parasını kazanmaya başladı. Daha 1 hafta önce yeni bir single yayınladı.  Ben kendisiyle inanılmaz gurur duyuyorum ve elimden geldiğince desteklemeye çalışıyorum. Sizler de aşağıdaki linklerden kendisini dinleyerek destek olursanız çok mutlu olurum. Dinlendikçe motivasyonu artar, kendini daha geliştirir ve yaratmaya devam eder. Not: Resimde yanındaki de Megadeth’ in kurucusu Dave Mustaine!"

Emir Turan

(Emir Turan'ın oğlu Demir Turan ve Dave Mustaine)

ETİ'NİN TİCARİ BÜYÜKLÜĞÜ 

Eti Fabrika

Ekonomist Dergisi'nin geçtiğimiz yıl yayınladığı Anadolu 500 Listesi'nde 12. sıradaki yerini son iki yıldır (2021-2022) koruyan Eti Gıda Sanayi A.Ş., 2022 verilerine göre 19 milyar 167 milyon 941 bin 419 TL ciro (net satış geliri) elde etti. Eti'nin kazancındaki 191 milyon 429 bin 993 TL ihracattan geldi. 

Eti-1

ETİ BİSKÜVİLERİ'NİN HİKAYESİ

Eti Fabrika1

1961 yılında "ETİ Bisküvi Fabrikası - Firuz Kanatlı" adı altında bir şahıs işletmesi olarak kurulan ETİ, 1972 yılında "ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş." ticari unvanıyla bir aile şirketi haline geldi. 1980 yılında Tam Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu ve kek üretimine başlandı. 1996 yılında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni ve modern bir tesis kurularak üretime başlandı. Aralık 1999 tarihinde ise Eskişehir Merkez Fabrikası'ndaki üretime son verildi. Şirket bu tarihten itibaren tüm bisküvi üretimini Eskişehir Organize Bölgesi'ndeki yeni tesisinde gerçekleştirmeye başladı. Eti Şirketleri olarak faaliyet gösteren Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tam Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş., 2013 yılında Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. altında birleşti. Eti Gıda’nın bugün yedi üretim tesisi bulunuyor.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu