İngiltere’de yaşayan 60 yaşındaki Beatrice Johnson, burnunu aşındıran bir bakteri yüzünden ölümle burun buruna geldi. Bir süredir kendisini iyi hissetmeyen Johnson, Tunbridge Wells Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan incelemeler sonrası kendisine "Septik şok" teşhisi konuldu.

Ekran Goruntusu 2024 07 07 145225 M75C

BURNU AŞINMAYA BAŞLADI

Bir süre sonra kadının burnunun nekrotizan fasiit adı verilen, et yiyen bir bakteri tarafından aşındırıldığı anlaşıldı. Nekrotizan fasiit, hızla yayılan ve ölümcül olabilen nadir bir bakteriyel enfeksiyon olarak biliniyor.

Woman Who Nearl 1142441

VEDA ETMESİNİ SÖYLEDİLER

Yapılan testler sonucu Beatrice Johnson'un böbreklerinin iflas ettiği anlaşıldı. Diyalize girmesi konusunda doktorlar hemfikir oldu. Doktorlar, yaşam destek ünitesine bağlanan Johnson'a ailesi ve sevdiklerine veda etmesi gerektiğini söyledi.

Woman Who Nearl 1142437

ÇAREYİ KARBONATTA BULDU

Beatrice Johnson yaşam destek ünitesine bağlandıktan sonra sağlık görevlileri, ciddi vakalarda diyalize alternatif olabilen ve halk arasında karbonat olarak bilinen "sodyum bikarbonat" kullanımını önerdi. Tavsiyelere uyarak karbonat almaya başlayan Johnson, birkaç gün içinde mucizevi bir şekilde iyileşerek komadan çıktı.

Potasyum Karbonat Ca14

“İYİLEŞTİĞİMİ HİSSEDİYORDUM”

Yaşadıklarını anlatan Johnson, “Birkaç gün içinde bambaşka bir insan oldum. Etrafıma baktığımda vücudumdan çıkan birçok tüp gördüğümü hatırlıyorum. Karbonat almaya başladığımda sadece göz kırparak iletişime geçiyordum ama iyileştiğimi hissediyordum. Çocuklarımın böyle travmatik olay yaşamak zorunda kalmasından nefret ediyorum. Hala yaşıyor olmama şaşırıyorum. Burnum hızlı iyileşiyor ama ben yavaş yavaş iyileşiyorum” ifadelerini kullandı.