Türkiye’nin konuştuğu Eskişehir saldırısıyla ilgili bomba iddia… Ekolhaber.com.tr'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun özel haberine göre; kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle çay bahçesinde koşup 5 kişiyi bıçaklayan saldırganın, bireysel hareket etmediği öne sürüldü. Öne süren kişi de saldırganın üyesi olduğu Sansasyonel Turan Birliği’nden bir isim… Gerçek adını gizleyen iddia sahibi, kendisini “Sahaf” diye tanıttı. 

BU BİR TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEMİ

Son olarak X’te  “Eskişehir'deki olayın müsebbibi olan, şehir şehir örgütlenmesi olan bu grubu geçtiğimiz ay ihbar etmiştim ama belli ki kimse ciddiye almamış. Peki, siz bilirsiniz” yazılı bir paylaşım yapan “Sahaf,” Ekolhaber.com.tr’ye konuştu… İşte Eskişehir saldırısının terör eylemi olduğunu belirten ve güvenlik güçlerini uyaran Sahaf’ın sözleri:

AMAÇLARI ARAPLARI YILDIRMAK 

“1-1.5 aydır bu örgütü takip ediyorum hatırlarsanız Kayseri’de Suriyeli birisinin istismar vakası sonrası ayaklanma çıkmıştı. Bu olayda da o örgütün parmağı var. Sultanbeyli olsun, Bursa olsun fark etmez bu grubun amacı, Arapları yıldırmak. Yani hiçbir suç olmayan masum insanları öldürmek üzere terör eylemi planlıyorlar.”

YARIN BİR GÜN HEPSİ TERÖRİST OLACAK

“Hepsinin yaşları küçük (18 yaş altı). Yani birçoğu gerçekten küçük yaşlarda hatta aralarında üniversiteye bile gitmeyen çocuklar var… Fakat, bu çocukların oyunlardan etkilendiği iddia ediliyor. Bu büyük bir yanılgı. Bunun bugün önüne geçilmezse yarın bu çocuklar terörist olacak.”

ÇOCUKLAR NASIL ORGANİZE OLUYOR

Peki, bu çocuklar oyunlardan etkilenip saldırgan tavırlar göstermiyorsa birbirlerini nasıl ve hangi platformdan bulup organize oluyorlar? Sahaf’a göre, oyun üzerinden değil ancak Telegram'da çok fazla grup var… “Çocuklar da günlerinin çoğunu evde böyle telefonun başında, bilgisayarın başında asosyal bir şekilde geçirdikleri için bu grupları biliyorlar” diyen Sahaf şöyle devam etti: “Zaten bir gruba girdiğiniz zaman atıyorum bir oyun grubu olsun mesela. Orandan da başka oyun gruplarına da oradan girebilirsiniz ya da arkadaş edinip orada çevreyi genişletebilirsiniz. Telegram o şekilde bir network sağlıyor. Aynı şekilde böyle Türkçü, militarist ayağına takılan tehlikeli gruplara da girebilirsiniz.”

GRUBUN LİDERİ “ÇATLI” 

“Grup liderinin gerçek ismini bilmiyorum ama 20 Şubat doğumlu diye biliyorum çünkü fake hesabımdan konuştuğumda, biraz ağzından bilgi almıştım. 20 Şubat 2005 doğumlu diye tahmin ediyorum. Aslen Antepli olup Konya'da yaşıyor olabilir, emin değilim. ‘Çatlı’ nickini kullanıyor.” 

KİŞİLER, GRUBA NASIL ÜYE OLUYOR?

“Grubun bağlantı linkleri gizli. Bunların sistemleri şu şekilde, Sansasyonel Turan Birliği diye bir genel kanalları var. Kanala bağlı bir sohbet grubu var ve o sohbete girenlerden oluşan farklı gruplar var. İşte İstanbul Teşkilatı var, İzmir Teşkilatı var, Ankara Teşkilatı var. Böyle birkaç il ama çok küçük illere grup açmıyorlar. Çok çok olsa, 4-5 ildir sanırım. Kendilerince işte her gruba, her ile bir sorumlu atamışlar. İstanbul sorumlusu şu, İstanbul'da yaşananlar şununla iletişime geçsin gibisinden. Zaten 15-20 kişilik gruplar var. En büyük grupları İstanbul grubudur diye düşünüyorum o da19- 20 kişiydi galiba. Çok büyük gruplar değil ama şimdilik böyle. Bunların bugün yaşları küçük olduğu ve ellerinde imkân olmadığı için bu kadarını yapabiliyorlar. Yarın bu çocukların, yaşı büyüdüklerinde ellerine imkân geçecek ve terör estirecekler.” 
 

Editör: Haber Merkezi