İsrail, Ermenistan'ın Filistin'i tanıma kararı üzerine Ermenistan'ın Tel Aviv Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan'ın Filistin'i tanıma kararı kınandı ve bu nedenle Ermenistan'ın Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Filistin Devleti Bayraklar 21062024

FİLİSTİN'DEN ERMENİSTAN'A TEŞEKKÜR

Filistin Devlet Başkanlığı, Ermenistan'ın Filistin'i tanıma kararından büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, bu kararın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceği ve bölgedeki barış ve istikrara katkı sağlayacağı vurgulandı.

FİLİSTİN'DEN DÜNYA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Açıklamada, henüz Filistin'i tanımayan tüm dünya ülkelerine, özellikle Avrupa ülkelerine, Filistin'i tanıma çağrısı yapıldı. Bu ülkelerin, uluslararası meşruiyet ve hukuk kurallarını pekiştiren İspanya, İrlanda, Norveç, Slovenya ve Ermenistan'ı örnek almaları istendi.

BM ÜYESİ 149 ÜLKE FİLİSTİN'İ TANIDI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki 193 ülkeden 149'u Filistin'i tanımış durumda. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh de Ermenistan'a teşekkür ederek, bu kararın Filistin halkının kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi için bir zafer olduğunu belirtti.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI VE SONUÇLARI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve Batı Şeria'daki Filistinlilere uyguladığı kısıtlamalar sonrası, İspanya, Norveç, İrlanda ve Slovenya Filistin'i tanıma kararı almıştı.