Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya'nın Dağıstan bölgesinde gerçekleşen terör saldırıları ele alındı.

TERÖRE KARŞI TAVIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu vurgulayarak, saldırıları nefretle kınadıklarını belirtti. Ayrıca Erdoğan, yaşamını yitirenler için Rus halkına taziye, yaralılar için de acil şifa dileklerinde bulundu.

ÇATIŞMALARIN SONA ERDİRİLMESİ İÇİN ÇABA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki tüm çatışmaların sona erdirilmesi için çabalamaya devam edeceğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Rusya İçişleri Bakanlığı, 23 Haziran’da Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediklerini bildirmişti. Bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılarda, 15'i polis ve 5'i sivil 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 saldırganın öldürüldüğü belirtilmişti. Bugün bir polis memurunun daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 21’e yükseldi. Rus basınına yansıyan bazı haberlerde, saldırganlardan 2'sinin Dağıstan’ın Sergokalinsky Bölgesi Yöneticisi Magomed Omarov’un oğulları olduğu iddia edildi. Omarov’un, saldırının ardından gözaltına alındığı ve görevinden alındığı ifade edildi.