Aksaray'da çöplerden topladığı gıdalarla hayvanları besleyen ayakkabı tamircisi Turgut Kılıç (58), sosyal medyada ilgi çeken videosu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı, Kılıç'ı Külliye'ye davet etti.

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (3)

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (2)

GURUR VERİCİ BİR DAVET

Ayakkabı tamircisi Kılıç, davet üzerine duygularını şu şekilde dile getirdi: “Ben yaptığım her işe Allah rızası niyetiyle başladım. Cumhurbaşkanımız benim videomu izlemiş, beğenmiş. Beni de görmek istemiş, haber göndermiş. Elhamdülillah haberini aldık. Ben de gideceğim Allah'ın izniyle. Davete icabet etmek lazım. Çünkü davet Cumhurbaşkanımızdan geliyor. Gurur verici bir şey, çok mutluyum, çok sevinçliyim.”

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (1)

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (5)

MERHAMETİN ÖNEMİ

Kılıç, hayvanlara karşı merhametli olmanın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: "Hayvanları severek Allah rızası için besliyorum. Onlara merhametim çok fazla, herkesin de merhamet etmesini istiyorum hayvanlara. Ekmekleri toplayacak yer çok. İnsanların ekmekleri fazla geliyor herhalde çöplere asmışlar, çöplerin içine atmışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Saygısızlık aslında. O çöplerdeki ekmekler boşa mı gitsin, yazık. Bunları toplayıp getiriyorum. Burada kuşlara veriyorum aslında ama sadece kuşlar değil kediler de geliyor, köpekler de geliyor; kargalar, kumrular, sığırcıklar gibi çeşit çeşit hayvanlar gelip yiyorlar."

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (4)

Aksaray Ayakkabi Tamircisi 03052024 Iha (6)

Editör: Mevlüt Peker