İstanbul’da, telefon görüşmesini numarası görünecek şekilde sosyal medyada ifşa ettiği iddiasıyla 9 yıla kadar hapsi istenen Engin Polat'ın davası başladı.

DURUŞMA DETAYLARI

2023 yılında İstanbul'da, Halil İbrahim Kalkan ile yaptığı telefon görüşmesini hukuka aykırı şekilde sosyal medya hesabında paylaşan Engin Polat hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada müşteki Halil İbrahim Kalkan ve taraf avukatları hazır bulundu. Engin Polat ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılamadı.

Engin Polat Dilan Polat 29052024 Iha

MÜŞTEKİ KALKAN’IN İFADESİ

Duruşmada söz alan Halil İbrahim Kalkan, olay günü Pendik'teki iş yerine gittiğini ve burada çalışanlar tarafından habersizce görüntülerinin çekildiğini belirtti. Kalkan, "Ben hem Engin Polat’dan hem de beni habersizce çeken diğer şahıslardan şikayetçiyim" dedi.

SANIK AVUKATININ SAVUNMASI

Sanık Engin Polat’ın avukatı ise, olayın gerçekleştiği Pendik şubesinin müvekkiline ait olmadığını, sadece eşi Dilan Polat’ın isim hakkını alan bir şube olduğunu ve müvekkilinin ne yönetici ne de sahibi olduğunu söyledi. Ayrıca, Engin Polat’ın savunmasından sonra ayrıntılı bir savunma yapacaklarını belirtti.

Dilan Polat Engin Polat 27062024 Iha

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, Engin Polat’ın SEGBİS ile bir sonraki celseye katılması için cezaevine yazı yazılmasına ve eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Halil İbrahim Kalkan’ın Engin Polat’a ulaşmak amacıyla iş yerini aradığı, bu telefon görüşmesinin Polat’ın çalışanları tarafından kayıt altına alındığı ve Polat’ın bu görüntüleri sosyal medya hesabında numarası görünecek şekilde paylaştığı belirtildi. İddianamede, Engin Polat’ın ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.