Mevcut sistemde uygulanan 10 bin lira değerindeki en düşük emekli maaşının artırılması için AK Parti cephesi harekete geçti. Birçok kritik isim konuyla ilgili görüşmek için toplantı kararı verdi. Toplantı yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. 

10 Bin Lira Olan En Dusuk Emekli Maasi Bakin Kac Para Olacak Ycan

MEHMET ŞİMŞEK RAPOR SUNACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler katılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın emekli aylıklarına yapılacak zam oranlarının etkisini kategorize ederek rapor hazırladığı ve Bakan Şimşek'in, yapılan çalışmayı toplantıda paylaşacağı belirtildi. Görüşmelerin ardından belirlenecek zammın birkaç maddeyle Meclis Başkanlığı'na sunulacağı ve yasama dönemi bitmeden genel kurul gündeminde kabul edileceği belirtildi. Toplantıda emekliye seyyanen zammın ise gündeme gelmesinin beklenmediği öğrenildi.

Omer Celik Aa 2126340

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMIŞTI

En düşük emekli aylığı ile ilgili daha önce de açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu konuda bir çalışma yapıldığını belirtmişti. Çelik, “Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir mi diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” demişti.