AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

A A 20240624 34959133 34959130 A K P A R T I S O Z C U S U O M E R C E L I K

"AVRUPA'DA AŞIRI SAĞIN YÜKSELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Ömer Çelik Avrupa'daki seçimlerle ilgili, "Sol partilerin yükseldiği yerler var ama alttan alta maalesef Avrupa'da aşırı sağın yükseldiğini görüyoruz. Avrupa demokrasilerinin geleceği açısından önemli bir konu" dedi.

Merih Demiral-1

"MERİH'İ HEDEF ALIP, PKK'YA SESSİZ KALIYORLAR"

Milli futbolcu Merih Demiral'ın aldığı cezayla ilgili konuşan Çelik, "Milli takımımızdaki 'bizim çocukları' tebrik ediyoruz. Merih'e verilen ceza kabul edilemez. Bu cezanın kararından önce belli mahfillerde yayınlanması burada siyasi gölge olduğunu gösterdi. Söz söylenmesi gereken Avrupalı siyasetçiler. Merih'i hedef alırken PKK'ya sessiz kalıyorlar. Bu tip durumlarda aşırı ırkçılık arayan seçim sonuçlarına ve toplumundaki gelişmelere baksın" ifadelerini kullandı.

759719 Image1

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI

İsrail ve Filistin arasındaki savaşa da değinen Çelik, "En önemli meselemiz Gazze'deki olaylar. Bir tıp örgütü tarafından yeni rakamlar açıklandı. Facianın zannedilenin ötesinde olduğu belirlendi. Yahudilerin bilmesi gereken İsrail'i tehlikeye atan Netanyahu'dur. Netanyahu barbarlığına tavır alınmadığı sürece barıştan bahsetmenin sahiciliği yok" diye konuştu.


Temmuzda Emekli Maas Zammi Ne Kadar Olacak

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

En düşük emekli maaşı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Ömer Çelik, "Emekli konusu ile ilgili çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olacağız" dedi.