SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aylıkları, yılda 2 defa artarak güncelleniyor. 6 ayda bir enflasyon farkına göre artan emekli aylıkları için 5 aylık fark netleşti. Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 3.37 olarak gerçekleşti. Buna göre emekliler yüzde 22.7 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Emekli maaşı zam tablosu giderek şekilleniyor. Haziran ayı enflasyon farkının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulmasıyla, 4A,4B,4C emekli maaşı zamları da belli olacak. Peki emekli aylıklarına temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? 2024 Temmuz ayında SSK, Bağkur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte detaylar..

Emekli Ayligi

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Vatandaşlar, maaşlara yapılacak zamlara odaklandı. 3 Temmuz'da 6 aylık enflasyon farkı ile memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek net zam belli olacak. Memur ve emekliler için zamların belirlenmesinde ana faktör olan enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranları kesinleşecek.

Emeklimemurmaaşoranı

2024 Temmuz Ayı Emekli Maaşı Hesaplama

Son açıklanan Mayıs ayı enflasyon verisi aylık 3.37 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6.70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için yüzde 3.18, Mayıs ayı için de 22.7 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Ancak bu zam Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

Bag Kur 7200 Prim Son Durum Erken Emeklilik Ne Zaman Cikacak Bagkur 7200 Prim Yasalasti Mi 4Mart2024 1

2024 Temmuz ayı emekli maaş zammına ilişkin yapılan bu hesaplamalar, önceki aylardan yola çıkılarak tahmini olarak yapılmış hesaplamalardır. Enflasyon oranı eksi açıklanırsa hesaplanan birikimli oranda düşüş yaşanabilir, diğer aylar açıklanacak enflasyon verilerine göre maaşlara yansıyacak fark belli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2024 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı ne kadar olacak merak ediliyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 Bin TL olacak şekilde güncellenmişti. Temmuz 2024'te en düşük emekli maaşı olan 10 bin liraya zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Haziran ayı gelişmeleri ile birlikte durum biraz daha netleşecektir. 

Temmuz ayında yeni zamla birlikte işçi ve Bağ-Kur, tarım emeklilerinin kök maaşları da değişecek. 2024 Ocak ayında en düşük emekli aylığı 10.000 liraya çıkartılmıştı. Eğer 10.000 lira olan en düşük emekli aylığı artırılmazsa, temmuz ayındaki yüzde 27’lik zam kök maaşa uygulanacak ve buna rağmen maaş 10.000 liranın altında kalırsa en düşük aylık olan 10.000 lira ödenecek."

Emeklinin Bayram Ikramiyesi Bu Hafta Tbmmye Geliyor 26Subat2024 1

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Editör: Nurseli Fırat