Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala emekliler, geçen yıl uygulamaya konulan 5.000 TL'lik ikramiyenin bu sene yatıp yatmayacağını merak etti. Google arama motorlarında araştırmalar yapılırken böyle bir ödemenin yapılıp yapılmayacağı henüz belirsiz.

Para Stok Turk Lirasi Getty 1853-1 

İKRAMİYE İÇİN ADIM ATILDI 

Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) Murat Tokgöz, geçtiğimiz yıl yapılan 5.000 TL’lik tek seferlik ödemenin birçok emeklinin ekonomik olarak rahatlamasını sağladığını belirtti. Tokgöz, bu yıl da emeklilerin benzer bir ödeme talebinde bulunduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:“Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ikramiye, emeklilerin kış aylarına ek bir gelirle girmesine yardımcı oldu. Bizler, bu uygulamanın ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ adı altında kalıcı hale getirilmesini ve her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Böyle bir uygulama, milyonlarca emeklinin Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlamasına katkı sağlayacaktır.” 

Para D-2

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Geçen yıl, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir kez verilen 29 Ekim ikramiyesi, bu yıl da emekliler tarafından talep ediliyor. Ancak şu ana kadar hükümetin bu konuda aldığı bir karar bulunmuyor. Emekliler, artan enflasyon ve geçim sıkıntısı nedeniyle ikramiyenin devam etmesini bekliyor.

Para 6

Editör: Yağmur Güzel