Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 'Son Kaynak Tedarik Tarifesi' limitlerini değiştirmesini değerlendi. Sosyal medya hesabı üzerinden son yapılan toplantıya dair yapılan açıklamayı değerlendiren Babuşçu, elektriğe gizli zam yapılacağını iddia etti.

Fatura

"ZAM KAÇINILMAZ"

Dünkü toplantıda alınan kararlarla devlet sübvansiyonlarındaki limitlerin değiştiğini ve bunun sonucunda elektrik fiyatlarına zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu duyurdu. Babuşçu, bu değişikliklerin sonucunda daha önce 200 lira olan elektrik faturalarının 500 lira civarına yükselebileceğini belirtti.

Para2

1 OCAK İTİBARİYLE GEÇERLİ

Babuşçu, yeni düzenlemeye göre konut aboneleri için tüketim limitinin yıllık 5 bin kilovatsaate (kw) indirildiğini ifade etti. Bu değişiklik, 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak. Babuşçu, yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutların artık sübvansiyonlu elektrik kullanamayacağını, bu durumdaki abonelerin alternatif tedarikçiler bulmak zorunda kalacağını vurguladı. Yeni tarifeyle birlikte, mevcut durumda 200 TL olan faturaların yaklaşık 500 TL’ye çıkabileceği öngörülüyor.

Şenol

Kaynak: haber merkezi