İBB’de meclis çoğunluğunun AK Parti’de olduğu dönemde sık sık karşı karşıya gelen Ekrem İmamoğlu ve Tevfik Göksu bu kez bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

"HEPİMİZİN KAPISI BİRBİRİNE AÇIK"

Esenler Belediye Başkanlığına dördüncü kez seçilen Göksu, İmamoğlu ve beraberindeki heyeti Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi'nde ağırladı.
İmamoğlu, Göksu'nun İstanbul'un deneyimli belediye başkanlarından biri olduğunu belirterek niyetlerinin büyükşehir belediyesi olarak İstanbul'un gelecek 5 yıllık stratejik planını ilçelerle birlikte yazabilmek ve organize edebilmek olduğunu söyledi. Tüm ilçe başkanlarını ziyaret edeceğini ifade eden İmamoğlu, "Atacağımız her iyi adım şehircilik, iletişim, müzakere, istişare adına Türkiye'de örnek olacaktır. Bu bağlamda Tevfik Göksu gibi özellikle deneyimli başkanlarımıza, önümüzdeki 5 yılda iletişim, ilişki ve bir arada çalışma kültürüne dönük önemli sorumluluklar düşüyor. Elbette hepimizin kapısı birbirine açık. İnşallah hepimiz, milletimize mahcup olmayız. Şehrimize ve hemşehrilerimize mahcup olmayız” dedi. 

Ekrem 31Mayis2

"ORTAK ÇÖZÜMLERİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Ziyaretinden dolayı İmamoğlu'na teşekkür eden Göksu ise İstanbul'un ağır yükünü Esenler özelinde hep beraber taşıyacaklarını söyleyerek "Ortak çözümlerimizi ortaya koyacağız hep beraber. İstanbul'da bize emaneti tevdi eden insanlara görevimizi yapacağız" diye konuştu. 

Ekrem 31Mayis1

GÖKSU'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Göksu görüşme sonrası ise sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yaptı.  Göksu’nun paylaşımı şöyle:
"İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İBB bürokratları ve belediye başkan yardımcılarımızla birlikte ortak masa çalışmasında bir araya gelerek; ilçemizi ve İstanbul’u ilgilendiren kentsel dönüşüm ve ulaşım konularında çözüm önerilerimizi sunduk.
Sayın Başkana ve ekibine bu kıymetli ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Karşılıklı dayanışmayla, hayatı kolaylaştıracak çözümler üreterek, Esenler’imize ve İstanbul’umuza önemli değerler katacak projeler yapacağımıza yürekten inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi