Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi illerde etkili olan olumsuz hava şartları dolayısıyla uzun süreli elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık 24 saat boyunca elektrikten mahrum kalan vatandaşlar, yaşadıkları olumsuzluk nedeniyle EPDK’ya TREPAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım AŞ) ve iletim konusunda tüm yetki ve lisans almış şirketlerin ruhsatlarının iptali için EPDK’ya başvuruda bulundu.

"CİDDİ BİR İHMAL SÖZ KONUSU"

Tekirdağ bölgesinde yaşanan elektrik kesintisi sürerken bölgede sıcaklık 5 derece civarında seyretti. Vatandaşların kesinti nedeniyle defalarca 186'yı aradığı öğrenildi. Mağduriyet yaşayan bir vatandaş söz konusu duruma ilişkin şu ifadeleri dile getirdi:

"Benim iki tane bebeğim olup bu kesinti sebebiyle ikisi de soğuktan hasta olmuşlardır. Tüm komşular ve tüm bölgelerde ciddi mağduriyetler oluşturulmuş. Donduruculardaki tüm malzemeler bozulmuş ciddi bir ihmal söz konusu olmuştur." 

"HİZMET AYIBI, ÇOK CİDDİ CEZALAR KESİLMELİ!"

Av. Ekrem Çatalkaya yaşanan olumsuz duruma tepki göstererek şunları kaydetti:

"21. yüzyılda iletişimin uydularla sağlandığı teknolojik bir çağda, herşeyin elektriğe bağlı olduğu bir dönemde, kesintiyle beraber kombi, doğalgaz, sıcak ve soğuk su, klima gibi hiçbir aletin kullanılamadığı açıktır. Elektrik kesintisi hayatın durması anlamına gelmektedir. Bu kadar uzun bi kesinti stratejik çok büyük bir hizmet ayıbıdır. Türkiye'den 100 yıl geri olan Moldova'da bile hiçbir şartta elektrik kesilmezken, diğer ülkelerde tsunami, kasırgalar gibi şartlarda bile kışın bu soğuğunda bu kadar uzun süreli kesintiler olmazken, Edirne- Kırklareli-Tekirdağ- gibi Türkiye nufusunun %10unun yaşadığı bir bölgede (başka bölgelerde de aynı hava şartlarında kesinti olmazken) bu kadar ciddi bir mağduriyetin yaşanması çok ciddi ihmallerin olduğu kanaatini uyandırmaktadır. Bu durum, tüm ülkenin %10'unun soğukta hastalanmasına, evdeki gıdalarının bozulmasına sebebiyet vermektedir. Zira hastanelerde olağandışı bir artış gözlenmektedir. Bu  çapta rezil bir hizmetin verilmesine sebebiyet veren tüm elektrik iletim ve dağıtım firmalarının lisanslarının iptali gerekmekte, bir daha başka mağduriyetin olmaması için, çok ciddi cezalar kesilmesi gerekmektedir."

AV. EKREM ÇATALKAYA: İLGİLİLER CEZALANDIRILABİLİR

Ayrıca Av. Çatalkaya bir başka hususa dikkat çekerek şu ifadelerin altını çizdi:

"Elektrik kesintisi sebebiyle soğuktan bir vatandaşın hasta olması halinde ilgililerin bu hastalığa sebebiyet vermesinden dolayı 'taksirle yaralama' ve 'görevi ihmal' suçları oluşturacağı, soğuktan bir veya birkaç vatandaşın ölmesi halinde de ilgililerin taksirle ölüme sebebiyet vermeden dolayı TCK'nın 85. maddesinin ikinci fıkrası gereği 15 yıla kadar hapis cezalarının olduğu da ayrıca her vatandaşın bilmesi gereken bir hak."