Cüneyt Arkın (Fahrettin Cüreklibatur) ve Türk sinemasının kült filmi Dünyayı Kurtaran Adam restore edildi, İspanya'nın Sevilla kentinde Star Wars Turco adıyla İspanyol sinemaseverler ile buluşuyor... 

"BİR UZAY DESTANI"

İspanyollar tarafından 'Bir uzay destanı' olarak tanıtılan filmi, 'Uzak bir gezegende mahsur kalan iki Türk'ün hikayesi' olarak özetlediler. Tanıtımda 'Dünyayı Kurtaran Adam' filmi için kurulan şu cümleler dikkat çekti: "Bu kahramanlar, gezegenin sakinlerine kötü tiranlarına karşı verdikleri mücadelede yardımcı oluyor. Filmin en dikkat çeken unsurları arasındaysa ‘ucuz kostümleri’ ve ‘karton kılıçları’ yer alıyor." 

CÜNEYT ARKIN'I TÜRKÇE DİNLEYİP, İSPANYOLCA ALT YAZIDAN TAKİP EDECEKLER

Dünyayı Kurtaran Adam, orijinal dilinde Türkçe ve İspanyolca altyazı ile gösterilecek.

'DÜNYAYI KURTARAN ADAM' EFSANESİ NASIL DOĞDU?

1982 yapımı bir fantastik bilim kurgu filmi ‘Dünyayı Kurtaran Adam’, yönetmeni Çetin İnanç’ı büyük bir üne kavuşturdu. Film ‘Yıldız Savaşları: Bölüm IV-Yeni Bir Umut’ da dahil olmak üzere 19 Hollywood filminden kopyalanmış sahneler ve müzikler içeriyor. Yapımcı Ed Glaser tarafından ‘Turkish Star Wars’ adıyla DVD olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) satışa sunulan film, bu isimle dünya çapında tanındı. Ayrıca Avrupa ve ABD’de yeniden gösterime girdi. Zamanla Türk sineması klasikleri arasına giren ‘Dünyayı Kurtaran Adam’, Yeşilçam’ın önemli yapımlarından biri olarak hafızalarda yer edindi.

'STAR WARS TURCO' NE ZAMAN VİZYONDA?

Euronews’ün haberine göre İspanya’nın Sevilla kentindeki Cinesur Nervion Plaza, Türk sineması klasiklerinden ‘Dünyayı Kurtaran Adam’ filminin restore edilmiş versiyonunu 28 Eylül’de izleyiciyle buluşturacak. Film, İspanya saatiyle 22.30’da ‘Star Wars Turco’ adıyla gösterime girecek.

Editör: Haber Merkezi