Dünyanın en büyük hazır giyim perakende grubu olarak gösterilen İspanya merkezli Inditex, 26 yıl önce girdiği Türkiye pazarında çekilmek bir yana yeni yatırımlara hazırlanıyor. “Türkiye’den gidiyorlar” iddialarının aksine ‘kalıcı’ olduklarının altını çizen Inditex Türkiye yöneticileri, gerek üretim gerekse perakende alanlarında büyüme planı yaptıklarını belirttiler.

TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK TEDARİKÇİ

Türkiye’nin üretimde Inditex için çok önemli bir ülke olduğunu dile getiren yetkililer, “Türkiye güçlü üretim altyapısıyla bizim en önemli tedarikçilerimiz arasında ilk üçte yer alıyor. Pandemiden bu yana artan bir trendde Türkiye’den alım yapıyoruz. Bu konuda da işbirliğimiz güçlenerek devam edecek” dedi.

BİNE YAKIN FABRİKASI BULUNUYOR

Inditex Türkiye yetkilileri, toplantıda tedarik kapasitesi hakkında da bilgi verdi. Buna göre grup tüm markaları için Türkiye’de 186 direkt tedarikçi ile çalışıyor. Bu tedarikçilere bağlı 847 fabrika, bunun yanı sıra dolaylı olarak ilişkili olan da 758 fabrika var. Indıtex’e üretim yapan tesislerde ise 330 bin 926 kişinin çalıştığını belirten yetkililer, “Türkiye’nin istihdamına büyük bir katkı sunuyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz. Türkiye Çin ve Fas’tan sonra üçüncü büyük tedarikçimiz konumunda” ifadelerini kullandı. Türkiye’de üretilen ürünlerin İspanya’daki merkeze ihraç edildiğini söyleyen yetkililer, oradan da çeşitli ülkelerindeki mağazalara dağıldığı bilgisini paylaştı.

NIKE SİPARİŞ ALIMINI DURDURDU

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuarları markası Nike, Türkiye’den verilen siparişleri askıya aldı. Markanın sitesinde, "Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanılırken, Türkiye’den verilen online siparişlerin askıya alınmak durumunda kalındığı bildirildi.

Spor malzemeleri üreticisi Nike, Türkiye’de yurt dışından gelen ürünler için vergi kararının ardından sipariş alımını durdurdu.

Dünyanın önde gelen spor giyim ve aksesuar markasının internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız.”

Editör: Mehmet Bayar