Dünyaca ünlü çizgi roman yazarı Neil Gaiman, iki kadın tarafından cinsel saldırı iddiasıyla suçlandı. İhbar üzerine Yeni Zelanda polisi, 63 yaşındaki Gaiman hakkında soruşturma başlattı. Gaiman hakkında şikayetçi olan kadınlardan birisinin hayranı olduğu öğrenilirken diğeri ise Gaiman'ın çocuğunun bakıcısı olduğu belirtildi. 

Nbnhgfdfs Noqh

"KÜVETTE SALDIRDI"

Katıldığı programda bir dönem Gaiman'ın çocuğuna bakıcılık yaptığını anlatan kadın, Gaiman'ın Şubat 2022'de evindeki küvette saldırdığını ve cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Yine aynı programda konuşan bir diğer kadın ise, Gaiman'la ilk defa 18 yaşındayken bir imza gününde tanıştığını söyledi. 2003 yılında tanışan ikilinin, 2 yıl sonra duygusal bir ilişkiye başladığı öğrenildi. Bu süre içerisinde Gaiman'ın birçok kez kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Nghfndbs Abiu

İDDİALARI REDDETTİ

The Sandman, American Gods, Good Omens, Dead Boy Detectives gibi çizgi romanların yazarı olan Neil Gaiman ise, her iki kadın tarafından ortaya atılan iddiaları reddetti. Yeni Zelanda polisi ise soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.