45. ABD Başkanı ve kasım ayında yapılacak olan seçimler için yeniden aday olan Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks AR-15 silahıyla Trump'a ateş açtı. Kulağından yaralanan Donald Trump, suikast anlarında yaşadıklarını anlattı.



"BUNU YAPMASAYDIM ŞU AN BURADA OLMAZDIM"

Trump, mitingde video ekranına bakmak için başını çevirmesinin hayatını kurtarmış olabileceğini söyleyerek, "En inanılmaz olan ise sadece dönmekle kalmayıp tam zamanında ve ölçüsünde dönmüş olmamdı. Ya şans eseri ya da Tanrı sayesinde hayattayım. Nadiren kalabalığa bakarım. O anda bunu yapmamış olsaydım şu an konuşuyor olmazdık, değil mi? Sadece yarı dönmüş olsam, arkadan beynime isabet ederdi. Diğer yöne dönmüş olsam doğru kafatasımın içinden geçerdi. Mükemmel bir dönüş yapma şansım binde birdi, yani aslında şu an burada olmamam gerekiyordu. Ölmüş olmam gerekiyordu. Tam o saniyede dönmem, saldırganın ateşi kesmemesi oldukça şaşırtıcı. Çok şaşırtıcı. Gerçekten burada olmamam gerekiyordu"

Trump Saldırı 1

"İKONİK BİR FOTOĞRAF İÇİN ÖLMENİZ GEREKİR"

Trump yaralandıktan sonra koruma ekibi tarafından güvenlik çemberine alındı. Ayağa kalkarken yumruğunu havaya kaldırıp iyi olduğunu mesajını veren Trump, o kareyle ilgili şöyle konuştu:

"Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar, ben ölmedim. İkonik bir fotoğraf için genellikle ölmeniz gerekir. O anda oradaki insanlardan gelen enerji, orada öylece durdular; bunun nasıl bir his olduğunu tarif etmek zor ama dünyanın izlediğini biliyordum. Tarihin bunu yargılayacağını biliyordum ve onlara iyi olduğumuzu göstermem gerektiğini biliyordum"