2024 Doğal Gaz Yardımı

Doğal gaz yardımı ne zaman yatacak, kaç TL olacak? gibi sorular araştırılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelerin ısınma bedelinin karşılanması amacıyla verilen destek için kış aylarında talep artıyor.

Doğal Gaz Yardımı 2024 2

Havaların soğumasıyla birlikte, doğal gaz desteği için vatandaşlar başvurulara başladı. Peki, doğal gaz yardımı ne kadar oldu, şartları neler? Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? 

Doğal Gaz Desteği Ne Zaman Yatacak?

Doğal gaz yardımı, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı.

Doğal Gaz Yardımı 2024 4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımdan faydalananlar, ödemelerin yatacağı tarihi araştırıyor. Ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Ancak geçen yıl kış dönemi ödemeleri şubatta gerçekleşmişti. Bu yıl da doğal gaz yardımlarının şubatta yatırılacağı tahmin ediliyor.

Doğal Gaz Yardımı 2024 3

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL ?

Doğal gaz yardımı ne kadar? Kaç TL? İhtiyaç sahiplerine yapılan doğal gaz destek ödemeleri ne kadar oldu merak ediliyor. Bakanlık, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı yeni doğalgaz düzenlemesine ilişkin yazılı açıklama yapmıştı.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_53

Doğalgaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira tahsisat yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_57

"Yeni doğalgaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğalgaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz."

doğal-gaz-yardımı-destek-3500-tl

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

"Doğalgaz Tüketim Desteği" programından faydalanabilmek için:

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  • Ödenecek faturasının resmi ikamet adresine ait mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.

dogalgaz_5

DOĞAL GAZ YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Doğal gaz yardımına e-devlet üzerinden başvurulabilir. Şartları sağlayan kişiler, başvuruların değerlendirilmesi sonucunda ödemelerini PTT üzerinden alabilecek.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_59

DOĞAL GAZ YARDIMI E-DEVLET BAŞVURU EKRANI

Editör: Nurseli Fırat